Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: “Ο αγώνας μας για την ΕΒΟ Αιγίου έπιασε τόπο...”

Άγγελος Τσιγκρής: “Ο αγώνας μας για την ...

Ο Αχαιός βουλευτής στη σύσκεψη με τον Υπουργό Άμυνας

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην οποία συζητήθηκε το μέλλον και οι προοπτικές του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, στο Αίγιο.

Ο Αχαιός βουλευτής ζήτησε -για μια ακόμη φορά- από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: α) την ενεργειακή αναβάθμιση, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την κτιριακή επέκταση του εργοστασιακού της ΕΒΟ Αιγίου και β) τη στήριξη της παραγωγικής του διαδικασίας με νέες παραγγελίες. 

 Κατόπιν της σύσκεψης αυτής, διαφαίνεται το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ΕΒΟ Αιγίου και ανοίγεται η προοπτική για το οριστικό λύσιμο της εκκρεμότητας. 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα παραγγείλει και επίσημα από τα ΕΑΣ Αιγίου, σε πρώτη φάση, την κατασκευή 600 minimi πολυβόλων, συν κάποιων ακόμα εξαρτημάτων. 

 

Αμέσως μετά το Πάσχα, θα εγκριθεί, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το κονδύλι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, για κατασκευή νέου εργοστασίου των ΕΑΣ στο Αίγιο».

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Στη φωτ. ο Αχαιός βουλευτής με τον Υπουρ...

Στη φωτ. ο Αχαιός βουλευτής με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις