Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Την Πέμπτη 6/4 στις 20.00 στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος

Την Πέμπτη 6/4 στις 20.00 στη Στέγη Γραμ...

Θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα "Καλντερίμι" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου - Παπαχρίστου και η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς φιλοξενούν τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 20:00. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην όμορφα ανακαινισμένη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων στην οδό Κορίνθου 241 πλησίον της Κολοκοτρώνη στην Πάτρα όπου ο γνωστός κι αγαπητός Ηπειρώτης συγγραφέας θα παρουσιάσει το νέο του ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Καλντερίμι» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ

Δύο άγνωστοι απειλούν με μαχαίρι και πιστόλι τον Παράσχο. Έχουν απαγάγει την κόρη του και απαιτούν ο γιος του να ελευθερώσει τον κομιτατζή Ασάν Τάνο. Σε παράλληλο χρόνο ο παππούς Αντίπας ζει με την ανάμνηση της αινιγματικής Ρωξάνης.

Το κυνήγι της ευτυχίας, το λίγο που γεμίζει μια ζωή, η μεταμόρφωση μιας πόλης, τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις τριών γενιών, που πορεύονται όπως καθορίζουν τα βήματά τους οι γυναίκες – σύζυγοι, ερωμένες, μητέρες, κόρες, αδελφές… Κι όλα έχουν ως φόντο τη βαβυλωνία φυλών και γλωσσών κι εν γένει τη συνταρακτική ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου, με τις μνήμες να συμπληρώνουν κύκλο ενενήντα εννέα χρόνων.

Οι ήρωες σμίγουν με νταήδες, τυχοδιώκτες και αδελφικούς φίλους, ενώ στο προσκήνιο εναλλάσσονται συμμορίες, χοροεσπερίδες, καφέ σαντάν, χαμαιτυπεία, πόρνες, κατάσκοποι, βομβιστικές επιθέσεις, πυρκαγιές…

Πότε βλέπουν τ’ αστέρια να σπιθίζουν, πότε τραντάζονται στο καλντερίμι της ζωής και πότε φλέγονται στο καμίνι της εκδίκησης, της προδοσίας, των ηθών, της απώλειας, του μίσους, του εθνικισμού, του χρήματος, μα και στον ξέφρενο χορό του έρωτα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γιάννης Καλπούζος θα υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου καθώς και παλαιότερων που έχουν αγαπηθεί από το κοινό όπως η «Ουρανόπετρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture