Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Ιστιοπλοϊκός Πατρών: Η μεγάλη πρόκληση και η επένδυση για την Ελλάδα και την Πάτρα

Ιστιοπλοϊκός Πατρών: Η μεγάλη πρόκληση κ...

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία IQFOIL

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία  IQFOIL, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

Μάλιστα για αυτόν ακριβώς τον λόγο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι Open, αφού πολλές χώρες θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση για να πάνε στο Παγκόσμιο που θα γίνει στη Χάγη το καλοκαίρι, καθώς εκεί θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 14 Μαΐου στην Πάτρα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και για τις ανάγκες της διοργάνωσης δόθηκε σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου συνέντευξη Τύπου από στελέχη του ΙΟΠ.

«Θα γίνει η επίσημη συνέντευξη Τύπου παραμονές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όμως θεωρήσαμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι έρχεται στην πόλη μας κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο θα ταράξει τα νερά του Πατραϊκού κόλπου, που αποτελεί έναν πάρα πολύ καλό στίβο». Αυτά τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Κώστας Καλογερόπουλος και πρόσθεσε: «Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δώσει την εικόνα της Πάτρας και της Ελλάδας σε Παγκόσμιο επίπεδο. Μιας Πάτρας που ονειρεύεται και ελπίζει, που έχει τις δυνατότητες.

Που οργάνωσε τους Παράκτιους Αγώνες, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kite και η ιστορία συνεχίζεται. Αναφερόμαστε σε αθλήματα παράκτια, που εκτός από την αισθητική τους και την υπέροχη εικόνα, δίνουν μία εικόνα που χρειάζεται η Ελλάδα και η περιοχή μας. Μία εικόνα ανταγωνιστική σε όλους όσοι είναι αντίπαλοι μας, σαν τουριστικός προορισμός. Η μεσόγειος έχει πάρα πολλές πόλεις που διεκδικούν τέτοια γεγονότα, διεκδικούν να είναι και αυτές να είναι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί.

Η Πάτρα είναι μέσα σε αυτές και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι  μαζί μας. Είναι οι φορείς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών και πολλοί ακόμη που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Θέλω να καλέσω όλους τους Πατρινούς και τους ανθρώπους που ανησυχούν και ονειρεύονται μαζί με εμάς να μας πλαισιώσουν , να βοηθήσουν και να μας στηρίξουν για να πετύχει αυτή η όμορφη προσπάθεια, την οποία έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών».

Από την πλευρά τους ο Κώστας Γεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπογράμμισε τα εξής: «Το όραμα του ΙΟΠ είναι να φέρνει στην Πάτρα ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός κάθε χρόνο. Έτσι πέρυσι έγινε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kite στο Δρέπανο με την τεράστια επιτυχία, που είχε. Για το 2023 προσπαθήσαμε να φέρουμε στην πόλη μία πολύ μεγαλύτερη διοργάνωση. Πετύχαμε λοιπόν και καταφέραμε να έρθει εδώ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία  IQFOIL.

Οι πόλεις που το διεκδικούσαν ήταν 28, οπότε καταλαβαίνετε ποιος ήταν ο ανταγωνισμός και το μέγεθος της επιτυχίας της ανάθεσης της διοργάνωσης στην Πάτρα. Παράλληλα είναι τεράστια η επιτυχία γιατί από τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν στην Πάτρα θα αναδειχτούν στο Παρίσι οι Ολυμπιονίκες, αφού το IQFOIL είναι Ολυμπιακό Άθλημα και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το επόμενο καλοκαίρι λοιπόν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν στην Πάτρα θα ανέβουν στο Ολυμπιακό βάθρο. Κάποιες μάλιστα Ομοσπονδίες στέλνουν τις Εθνικές τους ομάδες στην πόλη μας για να διεκδικήσουν ακολούθως την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 130 αθλητές και αθλήτριες και υπολογίζουμε ότι τελικά οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 250».

Περισσότερα στο sportin.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports