Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλλάζει στέγη το Επιμελητήριο Αχαΐας - Μετακομίζει σε κτίριο της Αγίου Ανδρέου

Πάτρα: Αλλάζει στέγη το Επιμελητήριο Αχα...

Προσωρινά για δυο χρόνια περίπου

Αλλάζει στέγη το Επιμελητήριο Αχαΐας και μετακομίζει σε κτίριο της Αγίου Ανδρέου. Σε δύο ορόφους κτιρίου στην οδό Αγίου Ανδρέου 89-91 και Ερμού θα μετακομίσει προσωρινά, για δύο περίπου χρόνια.

Στο υπάρχον ιστορικό κτίριο του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης όλων των υποδομών και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.

Σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Ανδρέας Βρης αναφέρει:

 Μετακομίζει  σε κτίριο της Αγίου Ανδρέου 89 το Επιμελητήριο  Αχαΐας

 Σε δύο ορόφους κτιρίου που τελικά επελέγη και βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου 89-91 και Ερμού θα μετακομίσει προσωρινά, για δύο περίπου χρόνια,  το Επιμελητήριο  Αχαΐας (φωτογραφία)

Ήδη στους χώρους γίνονται εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι στο συγκεκριμένο ισόγειο σημείο της Αγίου Ανδρέου Την περίοδο 1990-1995  λειτουργούσε η θρυλική ντισκοτέκ UTOPIA.

Εξαίρεση αποτελεί η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου η οποία μετακόμισε ήδη σε άλλο ιδιόκτητο διαμέρισμα επί της  οδού Κορίνθου και Ερμού.

 Σε ότι αφορά τις εργασίες που θα γίνουν στο υπάρχον ιστορικό κτίριο του Επιμελητηρίου και σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ειδικό ενημερωτικό πλαίσιο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδό του, υπενθυμίζουμε ότι προβλέπονται τα εξής :

 -Αναβάθμιση όλων των υποδομών και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

-Σύγχρονο συνεδριακό κέντρο (θα γίνει υπογείως 141 θέσεων).

-Κατασκευή Πολυλειτουργικών χώρων διασύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

-Σημείο Διεπαφής Πανεπιστημίου Πατρών και PatrasIQ

 Πιό αναλυτικά οι εργασίες θα αφορούν :

Υποέργο Α . Ενεργειακή αναβάθμιση προϋπολογισμός 981. 999,91 ευρώ Χρηματοδότηση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδος 2014-2020.

Υποέργο Β . Αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του Patras IQ με δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαϊας . Προϋπολογισμός 1.373.266,63 ευρώ Χρηματοδότηση Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΤΠΑ Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Δ. Στήριξη του Εμορίου και προστασία καταναλωτή.

Την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου του ’22 κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριου Φαρμάκη είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

To επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου 58 κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαϊας θεμελιώθηκε και κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας Νικολάου Βέτσου, ενώ τέθηκε σε χρήση το 1964 ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τότε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις