Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφι...

Ο κ. Κατσανιώτης θα είναι επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας, στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023, ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με αφορμή τη συμμετοχή του, ως επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας, στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Υφυπουργός κ. Κατσανιώτης επανέλαβε την αμέριστη υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της για τη προάσπιση των δικαιωμάτων και δικαίων του, κυρίως του Εθιμικού Προσκυνηματικού καθεστώτος, καθώς και για τη διαφύλαξη και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων στην Αγία Γη. Εξέφρασε, επίσης, την έντονη ανησυχία για τα περιστατικά βίας κατά των χριστιανικών προσκυνημάτων και, ειδικότερα, για την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή.

Από πλευράς του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό κ. Κατσανιώτη για την ειλικρινή συμπαράσταση και τη σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις