Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Πατρών - Τον παρασημοφόρησε ο Πατριάρχης - ΦΩΤΟ

Στα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Πατρών - Τ...

Του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός μετά στέμματος, στεφάνης & αστέρος

Παρουσία πλήθους προσκυνητών, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 στην μεγάλη αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος απένειμε προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που βρίσκεται στους Αγίους Τόπους, την τιμή του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου και περιέβαλε τον σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο με το οικείο παράσημο, ήτοι τον Χρυσό Σταυρό μετά στέμματος, στεφάνης και αστέρος, ως αναφέρεται στην σχετική περγαμηνή.

Πιο συγκεκριμένα η περγαμηνή αναφέρει τα εξής:  «Εις επιβράβευσιν της ευσεβείας και ενίσχυσιν της προς τον Πανάγιον Τάφον και την Αγιωτάτην Μητέρα των Εκκλησιών ευλαβούς αυτού διαθέσεως».

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων μίλησε με θερμά λόγια για τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, και επαίνεσε την αγάπη του Ιεράρχου αλλά και του Ιερού Κλήρου της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών και του ευσεβούς Πατραϊκού Λαού, προς τα Πανάγια Προσκυνήματα, για την παρουσία τους στους Αγίους Τόπους και την προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφιτικήν Αδελφότητα, συμπαράσταση και επιστήριξη.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υψίστη προς το πρόσωπό του τιμή, η οποία είναι τιμή δια του προσώπου του και προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών και διεβεβαίωσε τον Μακαριότατο ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών όπως μέχρι τώρα, έτσι και μετά ταύτα θα είναι στο πλευρό του Μακαριοτάτου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, διότι στην Αγία Γη φυλάσσουν τα ιερά και Πανάγια Προσκυνήματα με την θυσιαστική παρουσία τους και με αυταπάρνηση και φρυκτωρούν για τα απαράγραπτα  εθνικά μας δίκαια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις