Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλυμνος: Μαθητές δημιούργησαν κόμικ για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

Κάλυμνος: Μαθητές δημιούργησαν κόμικ για...

«Ta Panda»

Κόμικ για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση δημιούργησε η εικονική επιχείρηση των μαθητών του 1ου Λυκείου Καλύμνου.

Η εικονική επιχείρηση Magic Voice, ιδρύθηκε με τη στήριξη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και στελέχη της είναι μαθητές της Α Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece. https://jagreece.org/).

 Σε αυτό το πρόγραμμα του JA Greece οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν δεξιότητες, εμπειρίες, αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων, να μάθουν να συνεργάζονται και να αναλαμβάνουν ευθύνες, ενώ έρχονται σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν βραβεία.

Η εταιρία μας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος, Παναγιώτα Φράγκου, «λαμβάνοντας υπόψη τις επίκαιρες και αξιόπιστες μελέτες για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, αποφάσισε να σχεδιάσει και να παράγει το κόμικ «Ta Panda».

Προχώρησε στην παραγωγή, σχεδίαση και διάθεση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για κοινωνικά φαινόμενα που προβληματίζουν».

«Η ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα σε ζωάκια και ο πρωταγωνιστής το Panda συμβουλεύει και περνάει το μήνυμα να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον προστατεύουμε και να λέμε ΟΧΙ σε ότι δεν μας αρέσει.

Θα βοηθήσει γονείς, κηδεμόνες και δασκάλους αποτελώντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Φράγκου.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν οι καθηγητές, Παναγιώτα Φράγκου, υπεύθυνη του προγράμματος, Ιωάννης Πολυκανδρυώτης, και Ευστάθιος Κλήμης, συνεργάτες καθηγητές και η εθελόντρια σύμβουλος, Μαρία Τρικοίλη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην προσπάθεια ευχαριστούν επίσης τον Νικόλα Αθανασίου Ντουμπουρίδη τελειόφοιτο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αθηνών για την ψηφιακή σχεδίαση του κόμικ και την Inspirational Mentor, Έλλη Ανδριοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεργασία, τη στήριξη και την καθοδήγησή της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις