Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δύο ειδικές προβολές της "Βασίλισσας της Νέας Υόρκης" στο σινέ Άστορ στις 31/3 και 7/4

Δύο ειδικές προβολές της "Βασίλισσα...

Η βραβευμένη ταινία της Βάλερυ Κοντάκου αφηγείται την πολυτάραχη & συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον, μίας πρωτοπόρας Ελληνοεβραίας από τη Θεσσαλονίκη που δημιούργησε πορνοσινεμά στη Ν. Υόρκη

Μετά από δύο sold out προβολές στο DOC NYC (Παγκόσμια Πρεμιέρα) και δύο sold out προβολές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα) όπου και βραβεύτηκε, η ταινία «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης - Queen of the Deuce» βγήκε τώρα από 30/3 στις αίθουσες.

Το φιλμ τεκμηρίωσης για την Ελληνικής καταγωγής Τσέλι Γουίλσον που έγινε γνωστή με τα πορνοσινεμά που δημιούργησε στα ανήσυχα 70ς στη Νέα Υόρκη όπως το γκέι σινεμά Adonis, για το οποίο έγινε και ταινία το 1978, διακρίθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας από την ΠΕΚΚ - Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και όπως είδαμε σε σχετική ανακοίνωση, θα γίνουν δύο προβολές του στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στη Στοά Κοραή στην Αθήνα.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square τη δεκαετία του ’70, «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» («Queen of the Deuce») αφηγείται την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον. Μια χαρισματική και πρωτοπόρα Ελληνοεβραία από τη Θεσσαλονίκη, η Τσέλι γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα, για να χτίσει τη δική της, «ακατάλληλη» αυτοκρατορία πάθους χάρη στο δαιμόνιο επιχειρηματικό της πνεύμα, επαναπροσδιορίζοντας τι πάει να πει ελληνική οικογένεια, σεξουαλικότητα και Αμερικανικό Όνειρο.

Η ταινία προβάλλεται στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στην Αθήνα, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία της σκηνοθέτιδας, Βάλερυ Κοντάκου, και θα τις προλογίσουν εκλεκτοί ομιλητές.

Παρασκευή 31.3 και 7.4 στις 22:00 στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28).

*Την προβολή της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023, προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου και διοργανωτής του Midnight Express, Άκης Καπράνος.

Την προβολή της Παρασκευής 7 Απριλίου, προλογίζουν οι Λεσβίες στα Πρόθυρα.

Για να εκδώσετε εισιτήρια, επισκεφθείτε τη Viva εδώ: https://www.viva.gr/tickets/astor/

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΑΣΤΟΡ!

Μετά την προβολή, γιορτάστε μαζί μας την αθηναϊκή πρεμιέρα της «Βασίλισσας της Νέας Υόρκης» με DJ Set από τους Trophy Wives (Στάθης Μητρόπουλος & D'Arcy Foxx), σε ρυθμούς 70s disco και soul, εμπνευσμένους από τους δρόμους της Νέας Υόρκης, καθώς και ελληνικές επιτυχίες κατευθείαν από την πίστα του The Mykonos της Chelly Wilson.

Μεγάλος χορηγός της βραδιάς η Μπύρα Fischer, που θα μας δροσίσει με ένα δωρεάν ποτό μετά την ταινία.

Εδώ μπορείτε να δείτε το τρέιλερ.

Τις ειδικές αυτές προβολές της ταινίας διοργανώνει το Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι).

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture