Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κιλιντσάρογλου ή Ερντογάν: Δε συμφωνούν οι δημοσκόποι ποιος προηγείται

Κιλιντσάρογλου ή Ερντογάν: Δε συμφωνούν ...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις

Στην τελική ευθεία των εκλογών βρίσκεται η Τουρκία, καθώς πλησιάζει η 14η Μαΐου, ημέρα που οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες, για την εκλογή προέδρου αλλά και για την ανανέωση της θητείας των μελών της εθνοσυνέλευσης.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες στην πρώτη έχει ξεκάθαρο προβάδισμα ο Ταγίπ Ερντογάν, και στη δεύτερη, προηγείται ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη δημοσκόπηση σύμφωνα με το ertnews.gr ο νυν πρόεδρος, συγκεντρώνει το 47,4% των ψήφων ενώ ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου το 45,3%, με τον Μουχαρέμ Ιντζέ να ακολουθεί με 6,5%.

 Στη δεύτερη ωστόσο, με μεγάλη διαφορά της τάξης των 7 μονάδων, προηγείται ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου με ποσοστό που φτάνει το 51,3% και τον ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν με 44%, με τον Μουχαρέμ Ιντζέ να δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τις 100.000 υπογραφές που απαιτούνται προκειμένου να είναι υποψήφιος.

 Οι εκτιμήσεις από πολιτικούς αναλυτές και δημοσκόπους, είναι πως εάν έχει ο Κιλιντσάρογλου, στήριξη των ψηφοφόρων του Μουχαρέμ Ιντζέ θα μπορούσε να εκλεγεί και από την πρώτη κάλπη.

 Το HDP δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου
 
Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) και οι σύμμαχοί του δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Πέρβιν Μπουλντάν, μέλος της προεδρίας του κόμματος που έχει τον ρόλο του ρυθμιστή στις τουρκικές εκλογές, θέτοντας ένα ακόμη πρόσκομμα στις προοπτικές επανεκλογής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Περβίν Μπουλντάν δεν αποσαφήνισε αν η περί το HDP συμμαχία θα υποστηρίξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, μετά την συνάντησή τους το περασμένο σαββατοκύριακο.

Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου και συγκεντρώνει την υποστήριξη του 10% του εκλογικού σώματος, διαδραματίζοντας ρόλο «κλειδί» στις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις