Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τουρκία: Καταποντισμό Ερντογάν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τουρκία: Καταποντισμό Ερντογάν δείχνουν ...

Πάνω από 6 μονάδες μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου

Συντριβή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία «δείχνουν» δημοσκοπήσεις στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τρεις δημοσκοπήσεις που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δείχνουν προβάδισμα του Κιλιτσντάρογλου από 6 έως και 10 μονάδες διαφορά, με τον κόσμο να αμφισβητεί ανοιχτά, μετά από 20 χρόνια, τον Τούρκο πρόεδρο.

Το συμπέρασμα που βγάζουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται στις βουλευτικές εκλογές κατά περισσότερες από 6 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και των συμμάχων του. Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) εξασφαλίζει ένα άνετο 10%.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την Aksoy Research το Σάββατο, ο Κιλιτσντάρογλου εξασφαλίζει το 55,6% των ψήφων έναντι 44,4% του Ερντογάν. Το γκάλοπ δείχνει επίσης ότι το μπλοκ της αντιπολίτευσης εξασφαλίζει το 44,1% των ψήφων και το HDP το 10,3%.

Το AKP μαζί με το MHP συγκεντρώνουν το 38,2% των ψήφων.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Alf Research, ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 55,1% και ο Ερντογάν το 44,9%. Το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου, το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (CHP), είναι το δημοφιλέστερο με το 31,8% των ψήφων, ενώ το AKP περιορίζεται στο 31%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η Εθνική Συμμαχία εξασφαλίζει το 43,5% των ψήφων, ενώ το HDP παίρνει το 11,3% και το AKP μαζί με το MHP συγκεντρώνουν το 37,5% των ψήφων.

Τέλος, δημοσκόπηση της Piar Research έδειξε ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο νικητής με 57,1%, με τον Ερντογάν να περιορίζεται στο 42,9%. Το CHP εξασφαλίζει 32,3%, το AKP 30,8% και το HDP 11,6%. Η Εθνική Συμμαχία συγκεντρώνει 46,4%, ενώ AKP και MHP 37,8%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου.

Δημοσκόπηση της ORC Research δείχνει τον Κιλιτσντάρογλου στο 56,8% και τον Ερντογάν στο 43,2%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4-6 Μαρτίου, πριν ο επικεφαλής του CHP ορισθεί κοινός προεδρικός υποψήφιος του μπλοκ της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις