Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αντίπαλος του Ερντογάν

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αντίπαλος του Ερντογάν

Στις προεδρικές εκλογές

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος Saadet, Temel Karamollaoğlu, ο oποίος, όπως μεταδίδει η Yeni Safak, μετά την 13η συνεδρίαση των πρώην έξι συμμάχων της αντιπολίτευσης είπε: «Ο κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είναι ο υποψήφιος πρόεδρος μας». Μετά την δήλωση του Καραμολάογλου, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Οι πρόεδροι άλλων κομμάτων θα είναι αντιπρόεδροι». «Θα νικήσουμε όλοι μαζί!».

Στη συνέχεια η συμμαχία των Πέντε έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, «Οι Μητροπολιτικοί Δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας θα διοριστούν ως αντιπρόεδροι τη στιγμή που ο Πρόεδρος κρίνει σκόπιμο και με καθορισμένα καθήκοντα».

Την πρόταση για τους δύο Δημάρχους είχε κάνει το τουρκικό δεξιό κόμμα Ιγί, ενώ αξιωματούχος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού (CHP), δήλωσε πως το κόμμα του δέχεται την πρόταση του Ιγί για τους αντιπροέδρους. Το Ιγί είχε αποχωρήσει από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα και η σημερινή πρότασή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει σ’ αυτή.

Το παρασκήνιο
Το Ιγί, το οποίο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στην εξακομματική συμμαχία, αποχώρησε απ’ αυτή την περασμένη εβδομάδα αφού η ηγέτης του, η Μεράλ Ακσενέρ, απέρριψε την αναμενόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του επικεφαλής του CHP. προς το παρόν πάντως η συμμαχία της αντιπολίτευσης στην Τουρκία είναι πεντακομματική.
Η Ακσενέρ είχε προτείνει, αντί του Κιλιτσντάρογλου, την υποψηφιότητα είτε του Εκρέμ Ιμάμογλου είτε του Μανσούρ Γιαβάς, δημάρχων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας αντίστοιχα, λέγοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα μπορούσαν να κερδίσουν με μεγάλη διαφορά τον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις