Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βασίλης Αϊβαλής: Αδιαπραγμάτευτος για μας ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού- H αιχμή για τον διαδημοτικό Φορέα που ο Δήμος αρνήθηκε

Βασίλης Αϊβαλής: Αδιαπραγμάτευτος για μα...

"Δεν είναι δυνατόν το νερό να αποτελέσει προϊόν επιχειρηματικής δραστηριότητας" αναφέρει η ανακοίνωση

Με αιχμή για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας να συναινέσει στην ίδρυση διαδημοτικού Φορέα για τη διαχείριση του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, παρά μάλιστα και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής και η παράταξη "Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι" τοποθετείται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Στη δημοτική παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» πιστεύουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι δικαίωμα.

Δεν είναι δυνατόν το νερό να αποτελέσει προϊόν επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θεσμική μεταρρύθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και η υπαγωγή των πάροχων υπηρεσιών ύδατος σε αυτή, είναι μια ακόμα προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, κάτι που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ και με το οποίο είμαστε σφόδρα αντίθετοι.

Γενικότερα στην χώρα μας οι Ρυθμιστικές Αρχές ρυθμίζουν ανταγωνιστικές αγορές για την προστασία των καταναλωτών, όμως στην χώρα μας τέτοια ανταγωνιστική αγορά για το νερό δεν υπάρχει και ούτε θέλουμε να υπάρξει, διασφαλίζοντας στο νερό τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του.

Οι οποιεσδήποτε αναφορές περί τροποποίησης θεσμικού πλαισίου προς εκπλήρωση θεμάτων αιρεσιμότητας για την διασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την χώρα μας, αν και εφόσον ισχύουν, θα πρέπει για ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνουν με όρους ανοιχτής διαβούλευσης και με σύμφωνη γνώμη με όλους του παρόχους (ΔΕΥΑ) ανά την χώρα.

Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού για εμάς είναι θέμα αρχής. Έγκαιρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Αϊβαλής ως Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ είχε τοποθετηθεί για το θέμα αυτό. Είχε πρωτοστατήσει και προέβαλε εδώ και χρόνια την ανάγκη δημιουργίας διαβαθμιδικού συνδέσμου για την διαχείριση του νερού από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου σε μία προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, πρόταση την οποία ουδέποτε αποδέχθηκε η δημοτική αρχή της Πάτρας, ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας και παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ανώτερου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης, του δημοτικού συμβουλίου.

Για εμάς η δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις