Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Greek Library of London και Γραφείον Ποιήσεως τίμησαν τα 140 Χρόνια απ' τη γέννηση του Καζαντζάκη στο Λονδίνο

Greek Library of London και Γραφείον Ποι...

«Το μεγαλύτερο ταξίδι μας το κάνουμε με την ψυχή μας»

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του "Mary Summer House" στο κεντρικό Λονδίνο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία της Greek Library of London με τη Διεθνή Ένωση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Πανεπιστημίου Πατρών και τη στήριξη του Γραφείου Ποιήσεως, των εκδόσεων Διόπτρα και του Culture Book.

Tην εκδήλωση άνοιξε η γενική διευθύντρια της Ελληνικής Βιβλιοθήκης Γιώτα Νάκου που χαιρέτησε τους φίλους και τα μέλη της βιβλιοθήκης και μίλησε για το πολυσχιδές πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το 2023 με τις δεκάδες παρουσιάσεις της δανειστικής βιβλιοθήκης και τα εκατοντάδες μέλη της που στηρίζουν την Ελληνική Λογοτεχνία.

Την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο και του Γραφείου Ποιήσεως ποιητής Αντώνης Δ. Σκιαθάς ο οποίος μίλησε για την επιστολογραφία του παγκόσμιου κρητικού συγγραφέα. Μεταξύ άλλων μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα.

Η ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου WAI SISU για τη ζωή και το έργο του τρανού Ν. Καζαντζάκη , καθήλωσε το κοινό της εκδήλωσης και καταχυροκροτήθηκε.

Η διευθύντρια της έδρας Κοραή στο King's College Gonda Van Steen έδωσε ιδιαίτερο τόνο στην πετυχημένη βραδιά με τα όσα ανέφερε για την παρουσία του συγγραφέα στην Αγγλία.

Τον χαιρετισμό του ιδρυτή της Διεθνούς Εταιρείας των φίλων Νίκου Καζαντζάκη Γιώργου Στασινάκη μετέφερε από τη Γενεύη η Κατερίνα Μοναστιρλή υπεύθυνη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με διαδραστικό τρόπο την παρουσίαση του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου του Ν. Καζαντζάκη "Ο Ανήφορος" ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος εκδότης των εκδόσεων Διόπτρα.

Ο Λυράρης Χρήστος Αγγελιδάκης άνοιξε την εκδήλωση συγκλονίζοντας τους καλεσμένους με τις μελωδίες του από την Κρήτη ενώ οι ηθοποιοί Αναστασία Ρεβή και Κωνσταντίνος Αλσινός την ολοκλήρωσαν με τις απαγγελίες τους από το ανέκδοτο για πολλά χρόνια εμβληματικό έργο του συγγραφέα τον " Ο Ανήφορος" .

Οι εθελοντές, οι χορηγοί, οι υποστηρικτές τα μέλη της δανειστικής βιβλιοθήκης ανανέωσαν το ραντεβού τους με το ελληνόφωνο κοινό του Λονδίνου για τις επόμενες δράσεις της Greek Library of London συμμετέχοντας στο κοκτέιλ των διοργανωτών.

Το βίντεο της εκδήλωσης όπως και η φωτογραφική κάλυψη που έγινε από τον καλλιτέχνη Γιάννη Κολίκη θα προβληθούν από τον ιστότοπο που τιμά την Ελληνική λογοτεχνία σε 50 χώρες του κόσμου το www.Culturebook.gr.

Την εκδήλωση κάλυψε η Hellenic TV και ο ραδιόφωνος σταθμός LGR με τη δημοσιογράφο Βασούλα Χριστοδούλου.

Με το Γραφείο Ποιήσεως και την Greek Library of London
Συνεργουν μαζί τα πανεπιστήμια
Κεμπριτζ
Οξφόρδη
Κινγκς
Πεκινου
Πατρών
ΕΑΠ
Δυτικής Μακεδονίας
Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο
Υπουργείο πολιτισμού
Υπουργείο τουρισμού
Υπουργείο Εξωτερικών
Κλπκλπ

Χρίστος Αγγελιδάκης, Κατερίνα Μοναστιρλή...

Χρίστος Αγγελιδάκης, Κατερίνα Μοναστιρλή, Παναγιώτα Νάκου, Αντώνης Σκιαθάς, Gonda Van Steen, Αναστασία Ρεβή, Κωνσταντίνος Αλσινός, Έλενα Αβραμίδου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Κατερίνα Μοναστιρλή, Παναγιώτα Νάκου, Γι...

Κατερίνα Μοναστιρλή, Παναγιώτα Νάκου, Γιάννης Κολίκης, Έλενα Αβραμίδου, Βασούλα Χριστόφορου.

Αντώνης Σκιαθάς

Αντώνης Σκιαθάς

Παναγιώτα Νάκου

Παναγιώτα Νάκου

Παναγιώτα Νάκου

Παναγιώτα Νάκου

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Νάκ...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Νάκου, Αντώνης Σκιαθάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture