Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΟΛΕΙ

/

Σήκωσε κούπα ο Δημοσθένης Λινάρδος

Σήκωσε κούπα ο Δημοσθένης Λινάρδος

Ερυθρόλευκος θρίαμβος, κατέκτησε πανάξια το Challenge Cup στο κατάμεστο ΣΕΦ

Τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τα δύο σετ που χρειάζονταν κόντρα στην Μακάμπι και πρόσθεσαν το όνομά τους δίπλα στον τροπαιούχο του Challenge Cup για τη σεζόν 2022-23.
Οι παίκτες του Τζουλιάνι είχαν κάνει τη μισή δουλειά στο Ισραήλ όπου είχαν επικρατήσει 3-0 σετ και έκαναν έτσι πιο εύκολο το έργο τους στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος του Ολυμπιακού
Αυτός είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος του συλλόγου του Πειραιά στο βόλεϊ ανδρών και τέταρτος στο βόλεϊ συνολικά αφού μετρά ακόμα έναν στον γυναικών.
Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν για όγδοη φορά σε τελικό (δύο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1992 και το 2002, τέσσερις στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1996, το 1997, το 1998 και το 2005 και δύο στο Challenge Cup, το 2018 και το 2023) και έφτασαν στο τέλος της διαδρομής για τρίτη φορά.
Το ματς: Ο Ολυμπιακός μπήκε νευρικά στο ματς και η Μακάμπι κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερις πόντους (6-10). Τα σερβίς του Παγένκ έφεραν όμως γρήγορα την ανατροπή με τους ερυθρόλευκους να προσπερνούν και να προηγούνται με 12-10.
Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους ερυθρόλευκους. Με σερβίς τακτικής και το μπλοκ να δουλεύει ρολόι οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν συνολικά επί μέρους σκορ 19-6 για να κλείσουν το πρώτο σετ με 25-16.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Η Μακάμπι έφυγε δύο φορές με δύο πόντους, όμως ο Ολυμπιακός δεν την άφησε να ξεφύγει και από τα μισά του σετ κατάφερε να ξεφύγει.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports