Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Συντάξεις - ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Συντάξεις - ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμ...

Οι τρεις «έξτρα» πληρωμές του ΕΦΚΑ έως το τέλος Μαρτίου - Ποιοι πάνε ταμείο

Κατά δεύτερο 15ήμερο του μήνα και μέχρι τις 31 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί, με εμβόλιμη πληρωμή και χωρίς να απαιτείται αίτηση από τους συνταξιούχους, το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Η νομοθετική διάταξη που είναι ήδη έτοιμη και θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, προβλέπει ημερομηνία καταβολής και συγκεκριμένα αναφέρει πως το επίδομα θα πληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

200 – 300 ευρώ σε 1.112.000 συνταξιούχους

Το επίδομα που θα είναι ύψους 200 – 300 ευρώ αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα (καθαρά) και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα, είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό. Οι συνταξιούχοι αυτοί υπολογίζονται σε 1.112.000.

Η εφάπαξ έκτακτη ενίσχυση είναι κλιμακούμενη σε 3 κλίμακες:

300 ευρώ
250 ευρώ
200 ευρώ

και εξαρτάται από τρία κριτήρια: την μερική ή και καθόλου αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, το ύψος της σύνταξης και τις τυχόν άλλες ενισχύσεις που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της σύνταξης, που αποτελεί και κρίσιμο κριτήριο για την καταβολή του επιδόματος, εξετάζεται το καθαρό προ φόρων ποσό σύνταξης. Δηλαδή, η σύνταξή του μετά την αφαίρεση των «ασφαλιστικών» κρατήσεων, 6% για υγειονομική περίθαλψη και τυχόν κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (η λεγόμενη ΕΑΣ) και πριν την παρακράτηση των φόρων.

Τρεις φορές θα πάνε «ταμείο» χιλιάδες συνταξιούχοι εντός του Μαρτίου, καθώς έχουν «λαμβάνειν» την προκαταβολή των εκκρεμών επικουρικών, τις επικουρικές που εκδόθηκαν πρόσφατα για 26.000 δικαιούχους, καθώς και το μπόνους προσωπικής διαφοράς για όσους δεν έλαβαν την αύξηση του 7.75%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις