Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Eλεύθεροι αφέθηκαν οι μαθητές Γυμνασίου που προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα- Έκαναν κατάληψη για τα Τέμπη

Πάτρα: Eλεύθεροι αφέθηκαν οι μαθητές Γυμ...

Τι καταγγέλλουν οι οργανώσεις Αχαΐας ΚΚΕ-ΚΝΕ

Νεότερο: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι μαθητές που έκαναν κατάληψη και προσήχθησαν νωρίτερα σήμερα μετά από τηλεφώνημα διευθυντή σχολείου.  

Νωρίτερα: Προσαγωγή μαθητών στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλουν οι οργανώσεις Αχαΐας ΚΚΕ-ΚΝΕ. 

"Είναι ντροπή να οδηγούνται στο τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

 "Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσαγωγή από την αστυνομία μαθητών γυμνασίου, ο ένας εκ των 2 πρόεδρος του 15μελούς στο 4ο Γυμνάσιο, που είναι σε κατάληψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από αγανάκτηση και οργή για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, που η νεολαία πλημμυρίζει τους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για όλους αυτούς τους νεκρούς, η κυβέρνηση και η αστυνομία να συλλαμβάνει μαθητές.

Είναι ντροπή να οδηγούνται στο τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην κυβέρνηση, για να αφεθούν ελεύθεροι, από τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο και στη Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τον Δήμαρχο Πατρέων  Κώστα Πελετίδη.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι μαθητές, που με ευθύνη της κυβέρνησης κρατούνται στο τμήμα!

Η τρομοκράτηση των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δεν θα περάσει!"

Το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά την «πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία». Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, ενώ είχε δηλώσει την αντίθεση του.

Ορίζουν ως μπούλινγκ τις κινητοποιήσεις που «παρεμποδίζουν το μάθημα»

Σημείο στο Β΄ μέρος, στο άρθρο 4 με τους ορισμούς, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη. Ο πρώην υπουργός Παιδείας ζήτησε την απόσυρση της πρόβλεψης που εντάσσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις στη σχολική βία.

«Το νομοσχέδιο αυτό που έχετε την αξίωση να το στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης - αλλά ευτυχώς δεν βρίσκετε ανταπόκριση - συμπεριλαμβάνει τις μαθητικές κινητοποιήσεις σε έναν ευρύ ορισμό για τη σχολική βία» είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην Νίκη Κεραμέως: «Ποια η λογική να συμπεριλαμβάνετε στη σχολική βία τις μαθητικές κινητοποιήσεις; Τέτοια συνεννόηση θέλετε;».

Ζήτησε μάλιστα να αποσυρθεί αυτή η διάταξη. «Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μία ακόμη βολή στη μάχη κατά της σιωπής. Στόχος μας είναι να δώσουμε φωνή στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με το σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, να ενδυναμώσουμε τη σχολική κοινότητα, τοποθετώντας νέα όπλα στη φαρέτρα μας κατά των φαινομένων αυτών, να ενισχύσουμε τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το θύμα και το θύτη, αφορά την οικογένεια, αφορά την κοινωνία», τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 Η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ

 Οι μαθητές της Πάτρας δεν τρομοκρατούνται!

 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια προσαγωγής από την αστυνομία δύο μαθητών, ανάμεσά τους τον πρόεδρο του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου Πατρών και μέλους της ΚΝΕ.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή και ορισμένων καθηγητών που τρομοκρατούν μαθητές σε όλα τα σχολεία της πόλης, οι οποίοι  αγωνίζονται και διεκδικούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός υποκριτικά λένε ότι αφουγκράζονται τη  φωνή των μαθητών και της νεολαίας, στέλνουν αστυνομικές δυνάμεις στα σχολεία και προσαγάγουν μαθητές!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης έπεσε στο κενό μετά από την αποφασιστική παρέμβαση στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ στα σχολεία της Πάτρας δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε πρωτοπόρα να αγωνιζόμαστε. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας. Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειες, σε όλους μας.

Όσο οι κυβερνήσεις και τα υπουργεία «πάνε κι όπου βγει», οι μαθητές της Πάτρας, με τα μέλη της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή, θα πάμε αλλιώς!

Για το δικαίωμά μας στη ζωή και για ζωή με δικαιώματα!

Για να ακουστεί η αλήθεια, για να μη ξανασυμβεί.

Γιατί το «ποτέ ξανά» απαιτεί αγώνα.

Δεν τρομοκρατούμαστε.

Συνεχίζουμε ώστε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά: καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.

Καλούμε όλους τους μαθητές να δώσουν μαζικό «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο στις 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου.

 

Πάτρα, 10/3/2023

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις