Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CAR

/

Ο Ράικονεν επιστρέφει στο NASCAR για τον αγώνα του Όστιν

Ο Ράικονεν επιστρέφει στο NASCAR για τον...

Ο Κίμι Ράικονεν θα κάνει το δεύτερό του αγώνα στην κορυφαία κατηγορία του NASCAR Cup Series, στο τέλος Μαρτίου, στην πίστα του Τέξας - που γνωρίζει πολύ καλά από τη Formula 1

Το Circuit of the Americas στο Όστιν του Τέξας ήταν το σκηνικό της τελευταίας νίκης του Φινλανδού στη Formula 1, το 2018 με τη Ferrari.
Τα τρία επόμενα χρόνια συμμετείχε εκεί με την Alfa Romeo, αλλά φέτος θα επιστρέψει -στις 26 Μαρτίου- για τον δεύτερό του αγώνα στην καρυφαία κατηγορία του αμερικανικού πρωταθλήματος NASCAR, με την Trackhouse Racing.
Η εμπειρία του Κίμι από το Όστιν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτή είναι μία από τις ελάχιστες πίστες του προγράμματος του NASCAR που είναι κλασσική πίστα και όχι οβάλ, κάνουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 το 2007 ιδανική επιλογή για την Trackhouse.

Ο Κίμι είχε κάνει το ντεμπούτο του στην ύψιστη κατηγορία Cup Series πέρσι στο Watkins Glen, επίσης κλασσική μη-οβάλ πίστα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Project 91" της ομάδας - με την οποία δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν στο θεσμό κορυφαίοι οδηγοί από άλλες μορφές του παγκόσμιου μότορσπορ.
Στο ντεμπούτο του αυτό ο Κίμι προκρίθηκε στην 27η θέση και αρχικά ενεπλάκη σε ένα ατύχημα, αλλά σταδιακά έδειξε πολύ ανταγωνιστική ταχύτητα.
"Πέρασα φανταστικά στο NASCAR. Είχα πολλά να μάθω σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως όλοι με βοήθησαν ιδιαίτερα. Ο ανταγωνισμός ήταν μια μεγάλη πρόκληση", είπε ο 45χρονος Φινλανδός. "Αυτή τη φορά θα αγωνιστώ σε μια πίστα που γνωρίζω, συνεπώς η διαδικασία εκμάθησης δεν θα είναι τόσο απότομη. Θέλω να το διασκεδάσω, αλλά και να τα καταφέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports