Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο "κάδρο" των ανακριτών

Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο "κάδρο"...

- Συνεχίζουν την απεργία οι σιδηροδρομικοί

Στα χέρια της Ανακρίτριας Λάρισας βρίσκονται ήδη οι πρώτες απαντήσεις για τα αίτια της Τραγωδίας των Τέμπών, τις οποίες και παρέδωσαν οι δυο δικαστικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή για να συντάξουν πόρισμα για το δυστύχημα.

Όπως καταγράφεται στις γνώμες που έχουν σχηματίσει οι δύο πραγματογνώμονες, μετά από την μελέτη και αξιολόγηση κάθε στοιχείου και τεχνικού σημείου για το πριν και το μετά της φονικής σύγκρουσης, θα κινηθεί από εδώ και πέρα η έρευνα για την υπόθεση.

Όσον αφορά το τεχνικό μέρος, δεν αποκλείεται να ζητηθούν εκτιμήσεις για πιο εξειδικευμένα ζητήματα που θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχομένως προκύπτουν κατά την διαδικασία.

Παράλληλα δεν αποκλείεται ακόμη και την Πέμπτη (09/03), μία ημέρα πριν την Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, να δρομολογηθούν νέες ανακριτικές πράξεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προστεθεί στον φάκελο από την σύλληψη του σταθμάρχη και μετά.

Έτσι εκτιμάται πως ενδέχεται άμεσα να απαγγελθούν κατηγορίες σε νέα πρόσωπα με πιο πιθανό, σε αυτήν την φάση, να κληθεί να λογοδοτήσει στην δικαστική λειτουργό ο επιθεωρητής που όρισε τις βάρδιες των σταθμαρχών αλλά και ο σταθμάρχης που φέρεται να εγκατέλειψε το πόστο του πριν την λήξη του ωραρίου του.

Συνεχίζουν έως και την Παρασκευή την απεργία οι σιδηροδρομικοί
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ – ΜΣΤ) μετά τη συνεδρίαση την Τετάρτη (08/03) του Συμβουλίου Διοικήσεων (μέλη ΔΣ και Πρόεδροι και Γεν. Γραμματείς των Σωματείων – Μελών της) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023. Μέχρι τότε δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

«Η απαίτησή μας γνωστή. Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος» σημειώνουν.

«Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί.

Την Παρασκευή 10/3/2023 στην προγραμματισμένη μας συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

Μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ.

Το οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμή».

Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Ιστορικών διαστάσεων οι πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν από το πρωί της Τετάρτης (8/3) στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, απαιτώντας δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην Αθήνα έλαβε χώρα η μεγαλύτερα διαδήλωση από το 2015, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλες. Μεγαλειώδεις ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν τις πόλεις της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις