Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σταύρος Σολωμός για την Ελπίδα Χούπα που χάθηκε στα Τέμπη: «Ήταν υπόδειγμα ανθρώπου αυτής της ηλικίας αλλά και χορωδού»

Ο Σταύρος Σολωμός για την Ελπίδα Χούπα π...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ήταν φοιτήτρια στην Πάτρα και παράλληλα σπούδαζε τραγούδι στην Πολυφωνική Χορωδία

Συγκλονισμένοι είναι όλοι στην Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, με τον χαμό της 28χρονης σπουδάστριάς τους Ελπίδας Χούπα, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Ελπίδα Χούπα η οποία σπούδαζε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «ήταν από τα ενεργά μέλη του οργανισμού μας» δηλώνει σοκαρισμένος  στο thebest.gr o  Διευθυντής της Πολυφωνικής Σταύρος Σολωμός.

Η 28χρονη που χάθηκε τόσο άδοξα στην τραγωδία των Τεμπών, καταγόταν από την Αταλάντη και ως φοιτήτρια στην Πάτρα και λόγω του ότι είχε έφεση στη μουσική, επέλεξε την Πολυφωνική για να συνεχίσει τις σπουδές της σε αυτήν. «Της άρεσε η μουσική. Ήταν μαζί μας σχεδόν δυο χρόνια, στην νεανική χορωδία με την καθηγήτρια Δήμητρα Πίτσου και παράλληλα έκανε και σπουδές στο σύγχρονο τραγούδι με την καθηγήτρια Χρύσα Πανταζοπούλου.  Η Ελπίδα τελειώνοντας τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αποφάσισε να πάρει και δεύτερο πτυχίο και μπήκε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Θεσσαλονίκης». «Όσον καιρό η Ελπίδα, ήταν μαζί μας έλαβε μέρος σε αρκετές συναυλίες. Υπήρξε από τα ενεργά μέλη του οργανισμού, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, ευγενικό και με το χαμόγελο πάντα, επίσης ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη. Ήταν υπόδειγμα ανθρώπου αυτής της ηλικίας αλλά και χορωδού γιατί χορωδία χωρίς πειθαρχία και συνέπεια δεν γίνεται».   

Με το άκουσμα της είδησης, ότι η Ελπίδα Χούπα βρίσκονταν στο τρένο στα Τέμπη και ήταν αγνοούμενη, όλοι στην Πολυφωνική σοκαρίστηκαν, «όταν το μάθαμε συγκλονιστήκαμε, είχαμε μια ελπίδα στην αρχή ότι ίσως ήταν ζωντανή γιατί ήταν στους αγνοούμενους. Δυστυχώς, μάθαμε από τον αδελφό της, που και αυτός σπούδαζε πιάνο σε εμάς, τα άσχημα νέα, δηλαδή ότι ταυτοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας η σορός της, από κάποια ευρήματα. Εμείς -όπως οφείλαμε-, κάναμε μια δημόσια ανακοίνωση και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη και της Ελπίδας αλλά και όσων χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, σε όλες τις δοκιμές των τμημάτων του οργανισμού. Ευχή και ελπίδα, ο Θεός να τους αναπαύσει. Η μνήμη της Ελπίδας θα είναι παντοτινή για εμάς γιατί το πέρασμα της από εδώ ήταν πάρα πολύ έντονο, με την έννοια της προσφοράς. Να ευχηθούμε όλοι να μην ξανασυμβούν τέτοια δραματικά γεγονότα» αναφέρει ο κ. Σολωμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις