Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν σε νοσοκομείο Ρίου και «Άγιο Ανδρέα» για τους τραυματίες στα Τέμπη

Πάτρα: Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθ...

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί

Οι πολίτες της Πάτρας απάντησαν μαζικά στην έκκληση του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών να προσφέρουν αίμα ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των τραυματιών του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού ατυχήματος στα  Τέμπη.

«Πραγματικά η ανταπόκριση στην έκκληση για προσφορά αίματος υπήρξε άμεση και ο ρυθμός των προσερχομένων συνεχίζεται αμείωτος» επεσήμανε  η Διευθύντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Yπεύθυνη Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Π Αιματολόγος Αθηνά Μούγιου.

«Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 100 φιάλες μέχρι το μεσημέρι και θεωρώ ότι με τον αριθμό των προσερχομένων θα συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα μονάδων αίματος». Η ίδια επεσήμανε στην εφημερίδα "Γνώμη", ότι η εθελοντική αιμοδοσία για τον συγκεκριμένο σκοπό θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα παρίσταται ανάγκη.

«Δεν γνωρίζουμε πόσες μονάδες αίματος θα χρειαστούν αλλά αναμφίβολα δεν πρέπει να υπάρξει έλλειμμα. Σε αυτό το πλαίσιο και για όσο χρειαστεί θα παραμείνει το ωράριο αιμοδοσίας: 8:00-20:00 χωρίς μεσημεριανή διακοπή και παράλληλα η έκκληση στους υγιείς πολίτες ηλικίας από 18 -65 ετών για προσφορά αίματος στους τραυματίες». 

φωτογραφία εφημερίδα Γνώμη

φωτογραφία εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις