Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έντεκα κοντέινερ με 110 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας έφυγαν το πρωί της Τρίτης από το λιμάνι της Πάτρας

Έντεκα κοντέινερ με 110 τόνους ανθρωπιστ...

Με συντονισμό του Αχαιού Υφυπουργού εξωτερικών Α. Κατσανιώτη - Παρών κατά την παραλαβή και φόρτωση του υλικού ήταν & ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος

Αναχώρησαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από το λιμάνι της Πάτρας, 11 κοντέινερ με 110 περίπου τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, που προορίζονται για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας της Τουρκίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη (2η) αποστολή που γίνεται από το λιμάνι της Πάτρας υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και του αρμόδιου Υφυπουργού, Ανδρέα Κατσανιώτη, βουλευτή Αχαΐας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, που οργανώθηκε από την Hellenic Aid, την ΚΕΔΕ και τις Περιφέρειες της χώρας, έφτασε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας και φορτώθηκε στο πλοίο Artemis Seaways, το οποίο αναχώρησε το μεσημέρι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ενώ από εκεί, η ανθρωπιστική βοήθεια θα προωθηθεί προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας όπως η Αντιόχεια.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Χρέος μας είναι να ανταποκριθούμε, όχι μόνο στις τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες που δημιούργησε ο σεισμός, αλλά και στην τεράστια αρωγή που δείχνει ο ελληνικός λαός στους σεισμόπληκτους πολίτες της Τουρκίας. Συνεχίζουμε το έργο που αναλάβαμε, με διαρκή στόχο, η βοήθεια να φτάνει έγκαιρα εκεί που πρέπει».

Σημειώνεται εξάλλου, ότι επιπλέον 26 τόνοι με υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν αεροπορικώς στη Συρία τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 με τη συνδρομή του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Να προσθέσουμε πως η συγκέντρωση των ειδών που αποστέλλονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία γίνεται από την Αντιπεριφέρεια Συντονισμού και Διοίκησης και το πρωί της Τρίτης στο πλοίο «Artemis Seaways» στο λιμάνι της Πάτρας κατά την παραλαβή και την φόρτωση του υλικού, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής:

«Η Πάτρα αποτελεί πια τον βασικό συνδετικό κρίκο της μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις