Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας νέα ανθρωπιστική βοήθεια προς Τουρκία

Αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας νέα α...

Υπό το συντονισμό του Ανδρέα Κατσανιώτη - Περιελάμβανε 4 εμπορευματοκιβώτια με 50 τόνους είδη πρώτης ανάγκης που κατευθύνονται προς τις σεισμόπληκτες περιοχές

Η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς και ανταποκρίνεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, απέπλευσε από το λιμάνι της Πάτρας  με προορισμό το λιμάνι του Pedik της Τουρκίας, πλοίο που μεταφέρει τέσσερα (4) κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο συντονισμός της νέας αποστολής έγινε από τον Αχαιό Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, τα είδη πρώτης ανάγκης συλλέχθηκαν από Δήμους όλης της Ελλάδας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ενώ η συγκέντρωση και μεταφορά τους προς το λιμάνι της Πάτρας οργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης από το λιμάνι της Πάτρας δήλωσε τα εξής: «Το νέο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σε Τουρκία και Συρία από τους καταστροφικούς σεισμούς ξεκινά από το λιμάνι της Πάτρας.

Περιλαμβάνει τέσσερα κοντέινερ και 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσαν Δήμοι όλης της χώρας και το «Ολοι Μαζί Μπορούμε». Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την οργάνωση και συντονισμό της μεταφοράς. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, από το λιμάνι της Πάτρας, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Η βοήθειά μας θα είναι συνεχής και θα έχει διάρκεια».

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον κ. Κατσανιώτη στο σημείο αναχώρησης της ανθρωπιστικής αποστολής βρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Λάζαρος Χανουμίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις