Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Άγνωστες στιγμές από το 1821

Άγνωστες στιγμές από το 1821

Το νέο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ

Η επανάσταση του 1821, το πρώτο κορυφαίο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας, είναι γεμάτη από περιστατικά σπουδαία και ταπεινά, ευτράπελα, περίεργα και παράξενα, όμορφα ιστορικά αγριολούλουδα που έχουν ξεχαστεί στον εθνικό της κήπο. Ένα λιγότερα γνωστό ιστορικό παρελθόν που διέσωσαν οι αγωνιστές απομνημονευματογράφοι και οι σύγχρονοι ιστορικοί της Επανάστασης και μετέφεραν με την ιστορική τους γραφίδα στο μέλλον.

Στο νέο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ  Άγνωστες στιγμές από το 1821, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα περιέχονται 150 ιστορικά γεγονότα, καθώς και σύντομες εικόνες από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και από τα ήθη της εποχής. Συμβάντα άγνωστα, που αφορούν προσωπικότητες του απελευθερωτικού αγώνα του Εικοσιένα, οι οποίες με τη δράση τους καθόρισαν την τύχη του.  Η σειρά παρουσίασης των ιστοριών στο βιβλίο «τρέχει» από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι το τέλος της βασιλείας του Όθωνα, προσφέροντας ταυτοχρόνως στον αναγνώστη μία αλλιώτικη, μη γνώριμη εικόνα για εκείνη την περίοδο.

Ο Κυριάκος Σκιαθᾶς, που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Εικοσιένα, θεωρεί ότι αυτό είναι τόσο μεγάλο και τόσο φωλιασμένο στις καρδιές των νεοελλήνων που δεν χάνεται η εθνική του σημασία, αν ριχτεί φως στις άγνωστες πλευρές του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture