Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωκίων Ζαΐμης: Δείκτης του πολιτισμού μας η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα

Φωκίων Ζαΐμης: Δείκτης του πολιτισμού μα...

Επίσης ο κ. Ζαΐμης εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος να διαθέσει δωρεάν ένα από τα Drone, που έχει προμηθευτεί, στην 117 Πτέρυγα Μάχης

Με τα τρία (3) κεντρικά μηνύματα: «Νοιαζόμαστε, Ενημερωνόμαστε, Συνεργαζόμαστε» να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η Ημερίδα με θέμα «Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς», στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας που προωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας,Φωκίων Ζαΐμης.

Ο κ. Ζαΐμης αναφερόμενος στον ν. 4830/2021, ανέφερε τα εξής: «Το βασικό εργαλείο για να επιτύχουμε έναν διττό στόχο: πρώτον, να διασφαλιστεί η ευζωία όλων των ζώων, και δεύτερον, να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει την περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, τη στείρωση, την εύρεση αναδόχου και την υιοθεσία τους. O τρόπος που φερόμαστε στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς μας».

Στην Ημερίδα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος,  η Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων, του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας, Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μήλιος Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «τα Φιλαράκια» Διονυσία Σοφιανοπούλου, το  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αλεξάνδρα Δημοπούλου καθώς επίσης η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, η Ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων, Σπυριδούλα Ανωγιάτη, η προϊσταμένη κτηνιατρικής Αιγιαλείας, Αικατερίνη Μόσχα, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αρκετοί κτηνίατροι, μέλη φιλοζωικών σωματείων, και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

* Στο μεταξύ την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να διαθέσει δωρεάν ένα από τα Drone, που έχει προμηθευτεί, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, εξέφρασε μέσω σχετικής επιστολής προς τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο, Θεμιστοκλή Μπουρολιά ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.

«Στο πλαίσιο του έργου “Συμμαχία για την αποτελεσματική διαχείριση περιβαλλοντικών πόρων –AETHER”, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δύναται να σας διαθέσει, ένα από τα Drone, πουέχει ήδη προμηθευτεί από σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσιακές ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή του.

Επίσης, ο κ. Ζαΐμης δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν κατά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας υπενθυμίζει το πόσο δύσκολο και υψηλού ρίσκου έργο έχουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να διαφυλάξουν  τα συμφέροντα της Πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις