Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το μπλόκο στο κό...

Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα

Τείχος, απέναντι στην κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη υψώνει σήμερα η Βουλή.

Η κυβέρνηση, και δια του Πρωθυπουργού την Τρίτη, δήλωσε ανοιχτή σε τροποποιήσεις και σε βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, έτσι ώστε η τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη να ψηφιστεί ακόμη και από τους 300 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η τροπολογία είναι απολύτως συνταγματική δηλώνει η Κυβέρνηση, η οποία επεξεργάζεται εδώ και καιρό τη νομοθετική ρύθμιση και τους τελευταίους 3 μήνες την έχει θέσει σε διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με βάση την τροπολογία που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, για να συμμετέχει στις εκλογές ένας συνδυασμός θα πρέπει να συγκεντρώνει τρεις προϋποθέσεις:

Το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα.

Τα μέλη του επιτελείου, οι επικεφαλής των οργάνων – πραγματικοί ή εικονικοί – να μην έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα κατά της πολιτείας.

Η οργάνωση και η δράση της συγκεκριμένης παράταξης, του συγκεκριμένου κόμματος, να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η μόνη αρμόδια για να διαπιστώσει αν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις είναι η Δικαιοσύνη και ειδικότερα το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, που έχει από το Σύνταγμα την ευθύνη για την ανακήρυξη των συνδυασμών. Οι δικαστές, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να αξιολογούν ιδέες ή διακηρύξεις, θα εξετάζουν ένα και μόνο στοιχείο: αν υπάρχουν πράξεις με ιδιαίτερη ποινική απαξία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις