Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συμμορίες ανηλίκων σπέρνουν τον πανικό στην πλατεία Γεωργίου και το μόλο τα Σαββατοκύριακα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το κέντρο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί οι άγριες επιθέσεις από συμμορίες ανηλίκων, που συμβαίνουν κάθε σαββατοκύριακο, στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου και στον μόλο της Αγίου Νικολάου προκαλώντας επεισόδια και πανικό με αποδέκτες συνομηλίκους τους που συχνάζουν στα συγκεκριμένα μέρη όταν δεν έχουν σχολείο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το κέντρο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης με απίστευτο ξύλο, καθώς όπως καταγγέλλουν θαμώνες της πλατείας στο thebest.gr, «συμμορίες ανηλίκων επιτίθενται σε άλλους ανήλικους που πηγαίνουν εκεί για να κάνουν την βόλτα τους».  Πολλές φορές, όπως μας λένε έχουν γίνει μάρτυρες τέτοιων άγριων επιθέσεων που σκοπό έχουν να αποσπάσουν χρήματα ή κινητά από τα παιδιά που έχουν βγει βόλτα. Δεν είναι και λίγες οι φορές που οι καβγάδες ξεκινούν με την παρενόχληση κάποιας μαθήτριας την οποία καλείται να υπερασπιστεί η παρέα της.

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι επιθέσεις είναι άγριες προς τους συνομηλίκους τους, που τρέμουν και μόνο στην ιδέα να τους αντιμετωπίσουν. «Τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με την απειλή σωματικής βίας και είναι ανήμπορα να αντιδράσουν, έτσι παρεμβαίνουμε εμείς προκειμένου να τα γλυτώσουμε» λένε οι θαμώνες. «Καλούμε την αστυνομία, αλλά γίνονται όλα τόσο γρήγορα, που ακόμα και οι αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν να παρέμβουν».

Συνήθως οι επιθέσεις σε ανηλίκους από συμμορίες επίσης ανηλίκων, κυρίως Ρομά, έχουν ως ζητούμενο είτε τη ληστεία, είτε τον ξυλοδαρμό με αφορμές ασήμαντους λόγους. Τα θύματα σαστισμένα για να αποφύγουν τον ξυλοδαρμό ή το βρίσιμο, δίνουν τα λίγα ευρώ που μπορεί να έχουν επάνω τους ή τα κινητά τους και αποχωρούν ήσυχα από την πλατεία.  Από την άλλη, οι δράστες όταν παίρνουν αυτό που θέλουν εξαφανίζονται γρήγορα προτού προλάβει η αστυνομία να παρέμβει και επιστρέφουν λίγη ώρα αργότερα για να επαναλάβουν την πράξη τους. «Μιλάμε για παιδιά 12, 13 και 14 χρόνων» λένε οι θαμώνες «χτυπούν βάναυσα με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα. Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα προτού έρθουμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα».

Μάλιστα ενόψει του Καρναβαλιού και των συναθροίσεων στην πλατεία Γεωργίου επιβάλλεται η λήψη μέτρων προκειμένου να μην βρεθούμε ενώπιον γενικευμένων συρράξεων ανηλίκων στο κέντρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις