Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Η Βίκυ Αγγελοπούλου στο thebest.gr: Οι &...

Η Βίκυ Αγγελοπούλου στο thebest.gr: Οι "Σφήγκες" ετοιμάζουνε τον "Βαφτισιμιό" και μας καλούν στις "Σκάλες 2023"

Μαρτάτος Tάκης

Η 1η θεατρική δουλειά της ομάδας είναι γεγονός, λέγεται "Ο Βαφτισιμιός μου" σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αγγελοπούλου και ανεβαίνει από 9/2 στο Επίκεντρο+

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Οι «Σφήγκες» που είναι μία Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία δημιουργήθηκε το Μάιο του 2021 από τη συμβολαιογράφο και πρώην αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Ρίου Βικτωρία (Βίκυ) Αγγελοπούλου και τους δικηγόρους Τζένη Παπανδρέου και Σπύρο Καραχάλιο, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο Πατρέων.

Σκοπός τους, όπως ανέφερε η Βικτωρία Αγγελοπούλου μιλώντας στο thebest.gr ήταν μέσα στη δίνη του covid 19, της πανδημίας και της κλεισούρας, να ξεκουνηθεί ο κόσμος από τον καναπέ του σπιτιού του και να βγει από την κατάθλιψη.

Στην πρώτη τους εξόρμηση οι «κιτρινωπές» Σφήγκες με τα χαρακτηριστικά καπέλα τους δεν μίλαγαν, κάνοντας απλά την δράση τους και αισθητή τη παρουσία τους, και να τώρα που έχουν έτοιμη και την πρώτη τους θεατρική παράσταση με τη συνδρομή – χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Ο Βαφτισιμιός μου» που ανεβαίνει στη σκηνή του Επίκεντρο+ στη Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12/2 στις 21.15.

Ωστόσο μιας και η ζήτηση και το ενδιαφέρον ήταν αναμενόμενα μεγάλο, όπως μας πληροφόρησε η κ. Αγγελοπούλου αποφασίστηκε να δοθούν 2 επιπλέον παραστάσεις, το απόγευμα στις 18.00 την Κυριακή και τη Δευτέρα 13/2 στις 21.00 πάντα στο Επίκεντρο+.

Ο τίτλος της παράστασης που σημειωτέον τη δουλεύουν οι συμμετέχοντες από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, με τη Βίκυ Αγγελοπούλου να έχει συλλάβει την ιδέα της παράστασης από τον Ιούλιο, μας πηγαίνει στον περίφημο «Βαπτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, την αγαπημένη του κοινού οπερέτα.

Όπως μας περιέγραψε η κ. Αγγελοπούλου σ’ ένα διάλειμμα των εντατικών προβών, «πάτησε» πάνω στην γνωστή και κλασική οπερέτα κάνοντας τη διασκευή ενώ τη βοήθησε το γεγονός πως το ίδιο έργο το είχε ανεβάσει πριν περίπου 28 χρόνια στο Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας (ήταν η πρώτη θεατρική καρναβαλική παράσταση που είχε διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Καρναβαλικό Κομιτάτο).

«Είναι ένα πολύπλοκο έργο αλλά στην ομάδα έχουμε πολλά ταλεντάκια είτε στη φωνή από χορωδίες είτε από ομάδες χορού οπότε το επιχειρήσαμε κάνοντας και μία διασκευή προς το πιο κωμικό, καρναβαλικό μοτίβο και στοιχείο. Η πλειοψηφία απ’ όσους συμμετέχουν στην παράσταση, παίζουν για 1η φορά θέατρο και όλο αυτό δίνει σίγουρα μία άλλη προοπτική στο εγχείρημα», τόνισε στο thebest.gr η Βίκυ Αγγελοπούλου που ακούστηκε ενθουσιώδης και ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που θα χαρούν για 5 ημέρες στο Επίκεντρο+ οι Πατρινοί.

Η Βίκυ Αγγελοπούλου υπογράφει τη διασκευή, σκηνοθεσία και τα κουστούμια της παράστασης ενώ στους συντελεστές συναντάμε και την έμπειρη και καταξιωμένη συμπολίτισσα χορογράφο Τατιάνα Λοβέρδου που ανέλαβε τις χορογραφίες και την  Ουκρανή καλλιτέχνιδα Αλμπένα Μπένκοβα, η οποία δίδαξε τα φωνητικά στους ηθοποιούς.

Γιατί αλήθεια ονομαστήκατε «Σφήγκες» και ποιον θέλετε να τσιμπήσετε ρωτήσαμε τη Βίκυ Αγγελοπούλου και εκείνη μας απάντησε με χιούμορ πως η ονομασία τους έχει να κάνει με μία ντοπιολαλιά της περιοχής και πως στόχο τους δεν είναι να τσιμπήσουν ή να πειράξουν κανένα αλλά να κάνουν πράγματα, να δημιουργήσουν ιδέες και έθιμα αλλά και να αναβιώσουν παλιότερα, ξεχασμένα έθιμα.

Αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο αποκριάτικο δρώμενο που θα κάνουν οι «Σφήγκες» την Τσικνοπέμπτη 16/2 όπου θα ντυθούν τσιγγάνοι και τσιγγάνες και θα ξεχυθούν στην Πάτρα χορεύοντας και τραγουδώντας με στόχο και επιθυμία να ξεσηκώσουν την πόλη. Το δρώμενο θα λέγεται «Το Γαρύφαλλο στο αφτί», και στο δρόμο οι συμμετέχοντες που μπορεί να φτάσουν και τα εκατό άτομα, θα χορεύουν και θα τραγουδούν λαϊκά κομμάτια. Επίσης οι «Σφήγκες» ετοιμάζουν και κάτι ξεχωριστό για τις 22 και 23/2, την τελευταία δηλαδή εβδομάδα του Καρναβαλιού στις σκάλες Γεροκωστοπούλου. Όπως μας εξήγησε η Βίκυ Αγγελοπούλου, «θέλουμε να επαναφέρουμε τα δρώμενα στις σκάλες Γεροκωστοπούλου και είναι ευτύχημα που στη προσπάθεια μας αυτή έχουμε και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας & της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου – Καρναβάλι Πάτρας στα φώτα και στον ήχο. Θέλουμε εκδηλώσεις όπως αυτές να γίνονται σε σταθερή βάση στο καρναβάλι και να μπορέσουμε να προσελκύουμε επισκέπτες από άλλες περιοχές και τις ημέρες πριν το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς».

Η παράσταση στις γραφικές σκάλες Γεροκωστοπούλου με τίτλο «Σκάλες 2023», οι πρόβες της οποίας είναι ήδη εντατικές θα είναι ένα μουσικοχορευτικό θέαμα που επιμελήθηκε η γνωστή χορογράφος Μαριμίλλη Ασημακοπούλου και θα έχει πολλές εκπλήξεις αλλά και ιδιαίτερη αισθητική.

Οι Σφήγκες στο μεταξύ θα δώσουν το παρών και στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του τελευταίου Σαββάτου της αποκριάς 25/2, ωστόσο η Βίκυ Αγγελοπούλου δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για την αμφίεση που θα είναι έκπληξη.

Μπορεί λοιπόν οι συμμετέχοντες στην παράσταση να νιώθουν και λίγη κούραση από την προετοιμασία, ωστόσο η χαρά και ικανοποίηση περισσεύουν.

*Η παράσταση «Ο Βαφτισιμιός μου» σε διασκευή και σκηνοθεσία Βικτωρίας Αγγελοπούλου, είναι μια σατιρική προσέγγιση στον έρωτα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και όπως θα διαπιστώσουν οι θεατές, δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 2610.46.10.50. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ήδη όλες σχεδόν οι παραστάσεις είναι sold out.  

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης:

Επιμέλεια Σκηνικού: Γιώργος Σταυρόπουλος, Αντώνης Μακρής. Φωτογραφία σκηνικού: Βασίλης Παπαϊωάννου. Μικροκατασκευές: Ασημάκης Στρατογιάννης. Διεύθυνση παραγωγής: Τζίμης Πολίτης. Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου. Επιμέλεια Εντύπων: Emphasis team. Video-Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio. Φωτισμοί- Χειρισμός κονσόλας: Νίκος Γιατράκος. Βοηθός χειριστή: Σοφία Δριβίλα. Κατασκευή κουστουμιών: Γιώτα Αναστοπούλου,. Υπεύθυνες παρασκηνίων: Μαρία Κούκουρα, Μίνα Γιαννακλή, Ελένη Ζουμπουλάκη –Τσίστα.

Παίζουν οι: Ιωάννα Χαριτάτου, Κωνσταντίνος Τρίγγος, Μαίρη Γκιόκα, Λία Κιτσάκη, Μάκης Νικολόπουλος, Ρέτη Ζησιμοπούλου, Ασημάκης Στρατογιάννης, Θάνος Τσέρης, Γιώτα Αναστασοπούλου, Μαρία Δερβίση, Ντόλυ Κουτρούμπα, Σωτήρης Μηλιτσόπουλος, Άννα Παπανδρέου, Άρτεμη Πισκοπάκη, Μαντώ Πρεβεζάνου, Σάντρα Σαββανή, Ελμίνα Σιμιτζή, Νίκη Ζορμπά, Νάνσυ Καγκελάρη, Αφροδίτη Κωνσταντινοπούλου, Νανά Μαντζαβίνου, Κατερίνα Μπαλάσκα, Χαρά Αντιόχου, Τζένη Παπανδρέου, Σπύρος Καραχάλιος, Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr