Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ανάρτηση Μητσοτάκη στα τουρκικά: Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές

Η ανάρτηση  Μητσοτάκη στα τουρκικά: Έλλη...

Το μήνυμα ενότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανάρτηση στο διαδίκτυο στα τουρκικά για τις προσπάθειες διάσωσης επιζώντων στην Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές».

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Σε τέτοιες στιγμές κρίσης νομίζω πως είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον σε δύσκολες καταστάσεις», επισήμανε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός  μιλώντας στο CNN και στην εκπομπή «Connect the World» για τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Συρία. 

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας, κινητοποιώντας τον μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών, όπως και η Ευρώπη. Ήδη έχουμε ομάδες που δραστηριοποιούνται και επιχειρούν στην περιοχή του Χατάι και θα ήθελα να πω ότι είδαμε εικόνες από μία ελληνική ομάδα που επιχειρεί σε αυτή την περιοχή. Ξέρετε ότι η χώρα μας έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση σεισμών και γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο χρόνος μετράει πάρα πολύ. Θα πρέπει η κατάσταση να αντιμετωπιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια σε τρομακτικές συνθήκες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις