Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός στην Τουρκία: Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένους σε πολυκατοικία που την κρατάει μία κολώνα

Σεισμός στην Τουρκία: Κραυγή αγωνίας από...

Οι ώρες περνούν, οι φωνές που ακούγονται από την πολυκατοικία, ζητώντας βοήθεια, λιγοστεύουν

Αργά και βασανιστικά περνά κάθε λεπτό για τους εγκλωβισμένους σε πολυκατοικία στο Χατάι, που παραμένει… όρθια χάρη σε μόνο μία κολώνα, μετά τον φονικό σεισμό που “χτύπησε” δέκα επαρχίες της Τουρκίας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κατά τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.02.2022), κατέρρευσε η εσωτερική σκάλα της πολυκατοικίας που βλέπετε στη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι ένοικοι. Μία εξ αυτών, η Τζανσού βρίσκεται μεταξύ δύο ορόφων, την ώρα που μόλις μία κολώνα στηρίζει το κτίριο για να μην καταρρεύσει!

Σωστικά συνεργεία μετέβησαν στο σημείο με ειδικά μηχανήματα, αλλά δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους ένοικους. Οι ώρες περνούν, οι φωνές που ακούγονται από την πολυκατοικία, ζητώντας βοήθεια, λιγοστεύουν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος για να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού, χωρίς να “πειραχτεί” η κολώνα.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία αυξήθηκε στους 3.549. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως περίπου 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν σε μια περιοχή που εκτείνεται περίπου 450 χλμ. από τα Άδανα στη δύση μέχρι το Ντιγιάρμπακιρ στην ανατολή, και 300 χλμ. από τη Μαλάτια στον βορρά μέχρι το Χατάι στον νότο.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας ανέφερε πως 5.775 κτίρια καταστράφηκαν στον σεισμό και πως 20.426 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις