Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Παπαζάχος: Δεν έχει σχέση με τον σεισμό στην Τουρκία

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Παπαζ...

«Θα ήταν λάθος οποιοδήποτε σεισμό αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα να τον συνδέσουμε με την Τουρκία»

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Χαλκιδική.

Καθησυχαστικός όσον αφορά το σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:53 το μεσημέρι της Τρίτης στη Χαλκιδική, εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, τονίζοντας πως το φαινόμενο ήταν μεμονωμένο και δεν εμπνέει ανησυχία στους ειδικούς.

«Ήταν ένας μικρός σεισμός, ο οποίος έγινε σε μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στα δύο πόδια δεν έχουμε χαμηλή σεισμικότητα, ειδικά σε εκείνο το κομμάτι του κόλπου. Δεν θα έδινα κάποια ιδιαίτερη σημασία στο φαινόμενο. Απ’ ό,τι ξέρουμε από τα στοιχεία και την παρακολούθηση που γίνεται από το 1980, είναι μια περιοχή εξαιρετικά χαμηλής σεισμικότητας», ανέφερε στο ThessToday.gr ο κ. Παπαζάχος.

Αναφορικά με τους μετασεισμούς θα ήταν απίθανο σύμφωνα με τον ίδιο να είναι ισχυρότεροι από τον αρχικό σεισμό, όμως αναμένεται μια μικρή σεισμική ακολουθία. Ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν αυτός ο σεισμός σχετίζεται με τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία, κοντά στην Γκαζιαντέπ, ο κ. Παπαζάχος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση. «Είχαμε ένα μικρό μετασεισμό και θα έχουμε μια μικρή ακολουθία. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα περιοριστούμε σε μια μικρή σεισμική ακολουθία. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το σεισμό της Τουρκίας. Ο ελληνικός χώρος έχει τη δική του σεισμικότητα. Ένας σεισμός 4,4 γίνεται κάθε λίγες μέρες στον ελληνικό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ήταν λάθος οποιοδήποτε σεισμό αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα να τον συνδέσουμε με την Τουρκία»
«Δεν έχει σχέση με το σεισμό της Τουρκίας. Είμαστε μακριά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια σύνδεση. Και θα ήταν λάθος οποιοδήποτε σεισμό αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα να τον συνδέσουμε με την Τουρκία. Είναι μεμονωμένο το γεγονός σε ένα χώρο που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Είναι στον υποθαλάσσιο χώρο. Δεν έχουμε κάποιο ρήγμα εκεί το οποίο έχει σημαντική δραστηριότητα. Δεν θεωρούμε ότι είναι κάτι ιδιαίτερο που θα μας ανησυχούσε», επεσήμανε δε στο ThessToday.gr από τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, ο διδάκτωρ σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Δομένικος Βαμβακάρης.

 

πηγή: https://thesstoday.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις