Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης με τον λαό

Αλέξης Τσίπρας: Συμβόλαιο δημοκρατίας κα...

Προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο πρόεδρος του, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«Η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA» τόνισε σήμερα μιλώντας στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας.

Καλώντας στην υπογραφή ενός συμβολαίου με τον λαό για την «υπερψήφιση και την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Από τις εκλογές της απλής αναλογικής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε για μία ακόμη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε απευθείας αντιπαράθεση μέσω ενός debate. Επίσης δεν έλειψε και η αναφορά στις κυπριακές εκλογές για τις οποίες σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 12 μονάδες και «όλως τυχαίως έπεσαν έξω εις βάρος του υποψήφιου της αριστεράς».

Το σύνθημα «Αλέξη γερά/Να πέσει η Δεξιά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην συγκέντρωση ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμή εναντίον του πρωθυπουργού για την συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε «έκανε στροφή 180 μοιρών και στην Ευρώπη εμφανίζεται πλέον και ευτυχώς ως υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην οποία άσκησε δριμεία εφ' όλης της ύλης κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, προβαίνοντας σε μια σειρά δεσμεύσεων προς την κοινωνία.

Αφού κατήγγειλε "το καθεστώς Μητσοτάκη" και το "άθλιο σχέδιό του" τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική ζωή του τόπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής, διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό.

«Αυτή τη δύσκολη μέρα με κακές ειδήσεις, πολίτες της Θεσσαλονίκης, στην πιο παγωμένη μέρα του χειμώνα, η παρουσία σας σήμερα ζεσταίνει τις καρδιές μας και δίνει το μήνυμα: Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Ήρθε η ώρα της δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του, αφού εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και τη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκλιας και της Συρίας.

«Η κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, η κυβέρνηση των υποκλοπών και της διαφθοράς, η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εκτροπής, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό», συνέχισε και πρόσθεσε: «Και θα λογοδοτήσει στον λαό. Δεν θα τη σώσει το ψέμα, η διαστρέβλωση, η τοξικότητα. Τα πειστήρια του εγκλήματος βγήκανε στο φως. Από την αρμόδια αρχή του κράτους που ξεσκέπασε το σκοτάδι του παρακράτους. Ο κ. Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Για να στήσει το δικό του καθεστώς. Να ελέγχει και να εκβιάζει τους αντιπάλους του αλλά και τους δικούς του. Ακόμη και τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων. Και για να μπορεί να υλοποιεί την πιο άδικη, την πιο παράλογη, την πιο εξωφρενική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος. Από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη στους λίγους ισχυρούς που τον στηρίζουν και τους στηρίζει. Γιατί αν τα πειστήρια του εγκλήματος των παρακολουθήσεων βρέθηκαν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τα πειστήρια της κλοπής του εισοδήματος βρίσκονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση. Τα πειστήρια της κλοπής βρίσκονται στις τιμές των προϊόντων στα ράφια και στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Στις τιμές στις αντλίες της Βενζίνης σε κάθε βενζινάδικο».

Τόνισε ότι «η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» και αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση επισήμανε: «Προσποιούνται ότι στηρίζουν το καταναλωτή, ενώ στην ουσία και αυτές οι επιδοτήσεις πηγαίνουν για να στηρίξουν τους εκλεκτούς τους, που επιμένουν να κρατάνε υψηλές ή ακόμη και να αυξάνουν τις τιμές. Αυτό είναι το άθλιο σχέδιο Μητσοτάκη». «Να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα παραπάνω, τη ληστεία να συνεχίζεται» τόνισε

«Δεν δίστασαν να φέρουν το σκοτάδι της μαφίας να διοικεί την ΕΥΠ, ακόμη και την αστυνομία. Η ΕΥΠ επι ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ από το 2019 διοικείται από τη Greek Mafia» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν κάναμε λάθη. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πληρώσαμε αστοχίες. Ισχυρίζομαι όμως ότι ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Μάθαμε, από τις επιτυχίες, τις δυσκολίες, ακόμα και από τις αστοχίες και τα λάθη μας.»

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε μια σύγκριση των πεπραγμένων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως "η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA" και κάνοντας λόγο για "συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης". «Το σχέδιο Μητσοτάκη: η αισχροκέρδεια των λίγων και ισχυρών και η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των αδύναμων. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ένα συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μετεκλογικό σκηνικό, επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αντίπαλο τη ΝΔ και τη Δεξιά και απευθύνοντας κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. «Μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η Δεξιά του κου Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά

«Δεσμευτήκαμε, λοιπόν, ότι αμέσως μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην κάλπη της απλής αναλογικής θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας. Και η πρόσκληση μας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαφής και έντιμη. Ούτε την κριτική τους προς εμάς ζητάμε να υποστείλουν, όπως δεν την υποστείλαμε και εμείς προς αυτούς" τόνισε και πρόσθεσε: «Στη γραμμή της μάχης για την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη καλούμε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Καλούμε όμως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα αν ανήκει στο κέντρο στην αριστερά, ακόμη και στη δεξιά. Δεν ζητάμε να καταργήσουμε τις διαφορές μας. Είναι αναγκαίο όμως να προτάξουμε τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ανατροπή έχει ήδη γίνει. «Να ξέρετε ότι το εννοώ. Είμαστε μπροστά, και η καθαρή νίκη μας θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική».

«Η προοδευτική κυβέρνηση θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών, τις περισσότερες γυναίκες υπουργούς, τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα» συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε και στο αίτημά του για μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τη σύγκριση δεν τη φοβήθηκα ποτέ. Άλλος το βάζει στα πόδια εφτά χρόνια τώρα και αρνείται πεισματικά μια ανοιχτή τηλεοπτική αναμέτρηση εφ’ όλης της ύλης.»

Πριν από τον κ. Τσίπρα τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αναφέρθηκε στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και εξέφρασε τα συλλυπητήρια σε συγγενείς των θυμάτων και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς των δύο αυτών χωρών. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι συγκινημένη που υποδέχεται τον κ. Τσίπρα στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις