Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 6/2 η εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Πάτρα: Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 6/2...

Στην έναρξη της αιμοδοσίας παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, κ.α.

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, η πενθήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει για 4η κατά σειρά χρονιά στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Θάνου Μικρούτσικου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.

Η αιμοδοσία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα 6 και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Την Τρίτη 7/2, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα γίνεται αιμοληψία από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ.

Σκοπός της φετινής προσπάθειας είναι στις πέντε αυτές ημέρες να συγκεντρωθεί η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ποσότητα αίματος, η οποία θα είναι διαθέσιμη χωρίς όρους στους συνανθρώπους μας.

«Οδηγό» σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί το πάντα επίκαιρο μήνυμα του μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν και έδινε με αξιοπρέπεια την μάχη για την ζωή, έγραφε:

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Στην έναρξη της αιμοδοσίας παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Γεράσιμος Βουτσινάς. Την έναρξη της φετινής προσπάθειας σηματοδότησαν δύο εξαιρετικοί μουσικοί – καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Ο Περικλής Αλιώπης και ο Δημήτρης Δριμάλας, οι οποίοι με τους ήχους της τρομπέτας έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό κάλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων έχουν κατασκευαστεί πήλινα αναμνηστικά, τα οποία μαζί με ένα ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού θα δίνονται σε όσους προσφέρουν αίμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αιμοδοσίας –  Πλατεία Γεωργίου:

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 10.00 – 13.00

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου     10.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  10.00 – 13.00

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου    10.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 10.00 – 13.00 & 17.00 – 20. 00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture