Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- ΕΑΠ: Οι 2.643 ορκωμοσίες έφεραν χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη

Πάτρα- ΕΑΠ: Οι 2.643 ορκωμοσίες έφεραν χ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έμειναν σε σπίτια βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, Airbnb δηλαδή ενώ επισκέφθηκαν τα καταστήματα εστίασης

Ήταν 2.643  οι  απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου που πήραν το πτυχίο τους τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα. Μάλιστα οι παρουσία και των δικών τους ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά τους σε αυτή τη μεγάλη στιγμή έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη.

Οι περισσότεροι έμειναν σε σπίτια βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, Airbnb δηλαδή ενώ επισκέφθηκαν τα καταστήματα εστίασης της πόλης. «Η διαφορά φάνηκε έντονα, ήρθε στην Πάτρα κόσμος από όλη την Ελλάδα. Αρκετοί γιόρτασαν σε καταστήματα που συνηθίζουν να αναλαμβάνουν ορκωμοσίες και η κίνηση ήταν αυξημένη» ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης «Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα έγιναν στην Πάτρα ορκωμοσίες φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Συγκεκριμένα στην Πάτρα, ορκίστηκαν περίπου 2.700 άτομα. Η παρουσία τους έδωσε ζωντάνια πρώτα στο Πανεπιστήμιο.

Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι φοιτητές είχαν μαζί τους και δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη. Για πρώτη φορά οι ορκωμοσίες έγιναν στο χώρο του πανεπιστημίου μας. Αυτό είχε για εμάς μεγάλη σημασία. Η περίοδος της πανδημίας αποστέρησε πολλά πράγματα. Πολλοί δεν είχαν δει καν πού βρισκόταν το Πανεπιστήμιο. Υπήρξε ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων».

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία 2.643 αποφοίτων στο νεότευκτο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, σε δύο συναπτά Σαββατοκύριακα,  στις 28/29.01 και 04/05.02, ενώ μεταδόθηκαν και ηλεκτρονικά μέσω του καναλιού του Ιδρύματος στο YouTube.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης υποδέχθηκε το Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ομότιμο Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, ο οποίος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε τη σημασία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την πεποίθηση πως το Ίδρυμα αναπτύσσεται διαρκώς και διευρύνεται ακαδημαϊκά με την παροχή νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΕΑΠ τόνισε ότι η πραγματοποίηση των τελετών στην Πανεπιστημιούπολη του Ιδρύματος αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, καθώς έτσι  παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να βρεθούν και να γνωρίσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στο οποίο φοίτησαν και επιπλέον αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το εκπαιδευτικό ίδρυμα με την προσφορά νέων καινοτόμων Προγραμμάτων Σπουδών και τη λειτουργία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΑΠ, ενώ συνεχάρη τους αποφοίτους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία με εφόδιο το νέο τους πτυχίο.

Στις τελετές μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε., Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης, η Διευθύντρια του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αντιγόνη Βλαβιανού Δετζώρτζη, ο Διευθυντής του Προγράμματος Σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός», Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Φιλιππής, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σύγχρονες Τάσεις Στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς», Καθηγητής Γεώργιος Ξυδόπουλος και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις