Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα- Καρναβάλι: «Κακή ιδέα» ο χορός στ...

Πάτρα- Καρναβάλι: «Κακή ιδέα» ο χορός στα μπαλκόνια κατά τη διάρκεια τον παρελάσεων- Γιατί είναι επικίνδυνα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο πολιτικός μηχανικός Χρόνης Παπανικολόπουλος.

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητά που κρύβει ο χορός στα μπαλκόνια της Κορίνθου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού, εκφράζει ο πολιτικός μηχανικός Χρόνης Παπανικολόπουλος.

Είναι αγαπημένη συνήθεια όσων έχουν πρόσβαση στις πολυκατοικίες της Κορίνθου να παρακολουθούν από εκεί τις καρναβαλικές παρελάσεις και σίγουρα είναι κάποιοι που ζηλεύουν αυτές τις θέσεις και θα ήθελαν να βρίσκονται σε ένα από αυτά τα μπαλκόνια. Ωστόσο φαίνεται πως αυτά τα μπαλκόνια έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα καθώς δεν έχουν συντηρηθεί.

 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, «η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι δε γίνεται συντήρηση. Είναι ανάγκη να γίνεται συντήρηση στις πολυκατοικίες του ’60 και του ’70.

Οι πρώτες πολυκατοικίες στην Πάτρα έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Πλέον θα πρέπει είτε να ενισχυθούν είτε να γίνουν καινούργιες. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια ούτε από την Πολιτεία, ούτε νομοθετική ρύθμιση. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που θα εμφανιστεί στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Χρειάζεται να συντηρηθούν τα κτίρια. Αυτό δε γίνεται για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Βασικός λόγος είναι ότι στις περισσότερες πολυκατοικίες υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να μην συμφωνούνε. Κάποιοι δεν έχουν χρήματα, κάποιοι δε τα δίνουν γι΄αυτό το σκοπό και κάποιοι είναι κακοπροαίρετοι. Αποτέλεσμα είναι να μη γίνεται συντήρηση. Ήδη υπάρχουν σοβατίσματα που πέφτουν στο δρόμο. Ο Δήμος κανονικά στέλνει μία επιτροπή, κάνει αυτοψία και κηρύσσει αυτά τα κτίρια ως επικίνδυνα, αν είναι. Ωστόσο ο Δήμος δεν έχει καν κατάσταση με το ποια είναι αυτά τα κτίρια. Αυτά είναι γνωστά.

Αυτή τη στιγμή, σε σχέση με τα μπαλκόνια, το μπαλάκι πέφτει στους πολίτες, και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Είναι βασικό να μη χορεύουν στα μπαλκόνια καθώς ο ρυθμός φέρνει τον κίνδυνο του συντονισμού. Αν υπάρχει συντονισμός σε ένα μπαλκόνι το φορτίο μπορεί μέχρι και να πενταπλασιαστεί. Είναι γνωστό από τους κανόνες της φυσικής.

Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ένα μπαλκόνι είναι επικίνδυνο. Είναι οι ρωγμές, τα ξεκολλημένα πλακάκια, η εύκολη ταλάντωση. Σοβαρό είναι και αν τα νερά δεν πηγαίνουν εκεί που είναι σχεδιασμένο να πάνε αλλά πάνε σε άλλο σημείο. Αυτά είναι σημάδια που μπορούν να δουν οι ιδιοκτήτες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr