Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Πατρινό Καρναβάλι 2023: Όλο το πρόγραμμα...

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Όλο το πρόγραμμα- Τι θα γίνει στην Τελετή Έναρξης

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η Τελετή Έναρξης

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Ξεκινά το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το Πατρινό Καρναβάλι 2023 χωρίς τις απαγορεύσεις των προηγούμενων ετών λόγω του κορωνοϊού. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου. Οι παρελάσεις θα γίνουν στις 25 και 26 Φεβρουαρίου ενώ στις 24 Φεβρουαρίου ο Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band,θα δώσουν συναυλία  στην πλατεία Γεωργίου.

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου ενώ ακολουθεί το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης και όλων των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

 Και το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει! Στους δρόμους το μουσικό άρμα- ΒΙΝΤΕΟ

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Πάτρα: Είδαμε τα άρματα και μάθαμε πώς θα αντικατασταθούν τα πυροτεχνήματα

 

Πάτρα: Μεταμορφώθηκε καρναβαλικά η πλατεία Τριών Συμμάχων

Η τελετή έναρξης κα το λάβαρο

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας. Το Πατρινό Καρναβάλι 2023, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να μας προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες, συγκινήσεις και γερές δόσεις χαράς, κεφιού, ανεμελιάς και δημιουργίας, που όλοι έχουμε τόση ανάγκη σε αυτή την πρώτη ανοιχτή διοργάνωση μετά την πανδημία.

Διασκέδαση, σάτιρα, φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση, καλλιτεχνική διάθεση, χορός, δημιουργικό πάθος, ανατροπή και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του καρναβαλικού πολιτισμού μας που του έχουν δώσει πρωτεύουσα θέση στην μακρόχρονη ιστορική του διαδρομή αλλά και το πιο ζωντανό κομμάτι στην καρδιά μας, θα  ενεργοποιηθούν και θα συνθέσουν το πολύχρωμο σκηνικό που θα ξετυλιχτεί έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Η ώρα της χαράς και του αισιόδοξου μηνύματος της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 είναι πολύ κοντά, αφού το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η μεγάλη γιορτή της Ημέρας Έναρξης μας καλεί να κατέβουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στο κέντρο της πόλης, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε το Πατρινό Καρναβάλι όπως πραγματικά του αξίζει.

 

ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου με δυο μουσικά άρματα να στέλνουν το χαρμόσυνο μήνυμα ελπίδας Για πρώτη φορά το Σάββατο 21 Ιανουαρίου μαζί με το γνωστό μουσικό άρμα θα εμφανιστεί στους δρόμους της Πάτρας και το δεύτερο μουσικό άρμα που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων από τον Νίκο Λιβάνη.

Από το πρωί στο κέντρο της πόλης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις:

11:00-12:00 Μουσική από το σύνολο Κρουστών «Κρούσις» του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων σε διδασκαλία του M. Mankovsky, στην οδό Ρήγα Φεραίου (έναντι Επιμελητηρίου Αχαΐας)

11:15 Μουσική διάρκειας 15΄ από το σύνολο των πνευστών του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, από το μπαλκόνι του Δημαρχείου

11:00 Art Δρώμενο από την Χορευτική ομάδα Rising Flames , εμπνευσμένο από το έργο "Φάντασμα της Όπερας" (face painting από τα Εκπαιδευτήρια Βέργη) στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

10:45 Άφιξη 1ου Μουσικού Άρματος στην Πλατεία Γεωργίου Α΄.

11:15 Εκκίνηση πομπής με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, μέλη Κριτικής Επιτροπής Π.Κ. 2023, εργαζομένους ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, εθελοντές Π.Κ. 2023 και Καρναβαλιστές ακολουθώντας τη Μαιζώνος με κατεύθυνση το Δημαρχείο

11:00 Άφιξη 2ου Μουσικού Άρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων

11:15 Εκκίνηση πομπής με τον Αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Δημήτρη Δημησιάνο, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Κ.2023, εθελοντές και Καρναβαλιστές που θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Τριών Συμμάχων -Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος -κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Μαιζώνος με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

11:30 Συνάντηση των δύο πομπών στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου

Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Την εκδήλωση θα σφραγίζει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες»  να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (26 Φεβρουαρίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2023

 

Το καρναβαλικό ραντεβού θα ανανεωθεί για την πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού στις 21.00 όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Εκεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή θα καλωσορίσει το πλήθος των φίλων του Πατρινού Καρναβαλιού. Το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου θα έχει την καθιερωμένη παρουσία του με τις ρίψεις των σωματείων των σοκολατοριχτών να γλυκαίνουν το πλήθος.

Η φετινή Τελετή Έναρξης είναι αφιερωμένη στην αναγέννηση που όλοι έχουμε ανάγκη ως μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής.

Το πρώτο μέρος και βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί ιδέα και υλοποίηση του διακεκριμένου, διεθνούς, χορογράφου Σπύρου Κουβαρά, ιδρυτή της ελληνογαλλικής ομάδας σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co. Ο Σπύρος Κουβαράς προτάσσει την Αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της Τελετής για το 2023. Μια Αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργο-ποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων. Αντλώντας έμπνευση από το περιβάλλον και τα στοιχεία της φύσης ο Σπύρος Κουβαράς, στήνει επί σκηνής ένα “φανταστικό κήπο”. Από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά, από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, ό,τι κινείται συμμετέχει στη ζωή. Με την ιδιαίτερη παραστατική ματιά τους, ο χορογράφος και η ομάδα του θα παρουσιάσουν ένα μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου στο οποίο επίγειοι και εναέριοι χορευτές, πολυεπίπεδες βιντεοπροβολές και φωτιστικές αντανακλάσεις, θα αλληλοεπιδράσουν καλειδοσκοπικά, χτίζοντας προσθετικά ένα συλλογικό ταξίδι, μια αναγεννησιακή ελεγεία για το τώρα και το αύριο του κόσμου μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Ιδέα, Χορογραφία, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σπύρος Κουβαράς

Visuals και Εικαστικός Σχεδιασμός: Ελένη Ξυνογαλά

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Κορίνα Κοτσίρη

Χορεύτριες: Ελένη Λαγκαδινού, Λουκιανή Παπαδάκη, Άννα Απέργη,  Μίνα Ανανιάδου

Performer-Soprano: Αναστασία Κατσιναβάκη

Σχεδιασμός Κοστουμιών: Αργύρης Αγγελή και Κυριακή Νασιούλα

Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Βοηθός Χορογραφίας: Μίνα Ανανιάδου

Κατασκευή Κοστουμιών: Σοφία Τάμπλερ

Ειδικές Κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη

Βοηθός Παραγωγής: Χαρίκλεια Πετράκη.

 

Το δεύτερο μέρος της τελετής έναρξης περιλαμβάνει μια πολύχρωμη Καρναβαλική γιορτή, που έχει ετοιμάσει ο Σωτήρης Ντούβας, κυριαρχεί η μουσική, δίνει τον αναγεννησιακό ρυθμό της και πετάει τις σπίθες της σε όλη την Ελλάδα. Τα μεθυστικά τραγούδια της Πατρινής Αποκριάς διασκευασμένα και με πολλές  απρόσμενες μελωδικές συνέχειες. Ακούσματα της εφηβικής μας ηλικίας με νέα χροιά και διαχρονικές συνθέσεις 60's 80's και 90's με χορευτική διάθεση. Τα διαφορετικά στοιχεία ενοποιούνται στα χέρια που κρατάνε την ορμητική δύναμη του ρυθμού και μεταδίδουν την ένταση που χρειάζεται για να απλωθεί μια γιορτή παντού (συμμετοχή) μέχρι την κορύφωσή της. Κινητήρια δύναμη το δημιουργικό ντουέτο του Σωτήρη Ντούβα (Ρυθμός) και του Κωστή Χριστοδούλου (αρμονία) που ενορχηστρώνoυν τις παλαιότερες οικείες εκτελέσεις με σύγχρονο τρόπο που μας επιστρέφει στο 2023. Έχοντας ζήσει το καρναβάλι, στις πλατείες, στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης, όντας γέννημα και θρέμμα των αντιφάσεων και της δύναμής της, ο Σωτήρης Ντούβας βγάζει τη ντραμς από το υπόγειο της πόλης και τη βάζει στο κέντρο του Καρναβαλιού. Μαζί με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών, κάνει το προσωπικό του ταξίδι στο ρυθμό και στα πέρατα της Γης, ταξίδι δικό μας. Οι “Haze band” θα παρουσιάσουν μια λαϊκή γιορτή από την Πάτρα ως τη Λατινική Αμερική με παραδοσιακές διασκευές, pop, rock, swing, σάμπα κ.α. Το live θα έχει και απρόσμενα χρώματα απ' το εξωτερικό: Στην σκηνή θα είναι και ο Νιγηριανός καλλιτέχνης Αdedeji Adetayo κιθάρα/φωνή σε άφρο, λάτιν και ποπ, μουσικές διασκευές, Michael Jackson, Bruno Mars κ.α. Στο μπάσο θα είναι ο Κουβανός Yoel Soto όπου θα κάνει αναλάβει διάφορες ενορχηστρώσεις των κομματιών του καρναβαλιού σε αυθεντικές λάτιν εκδοχές με άρωμα Καραϊβικής θάλασσας.

Παρουσιαστές της τελετής έναρξης θα είναι ο Μάριος Ζαφειρόπουλος και η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Μαρία Αγουρίδη.

Και βέβαια από την τελετή έναρξης δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που φέτος συμπληρώνει 58 χρόνια ζωής. «Όσα φέρνει ο χρόνος» θα μας πει το 58ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και θα δώσει το έναυσμα με την ανακοίνωση του πρώτου του γρίφου.

 

Και θα είναι μόνο η αρχή. Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και 37 μέρες και νύχτες με τη μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού είναι μπροστά μας. Το Πατρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Ελλάδας είναι προ των πυλών και χωρίς τους περιορισμούς των τελευταίων ετών.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επισήμανε ότι «ξαναρχίζουμε» μετά από τρία χρόνια που το Καρναβάλι στερήθηκε τη χαρά και το κέφι. Χαρακτήρισε σημαντική μέρα τη σημερινή και υπογράμμισε ότι πίσω από αυτό που εμείς απολαμβάνουμε στο Καρναβάλι βρίσκονται φυσικά πρόσωπα. «Κάποιοι χτίζουν αυτό που εμείς βλέπουμε» είπε και ευχαρίστησε το σύνολο των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου. «Όλο το προσωπικό του Δήμου κινείται συντονισμένα και εργάζεται για το Πατρινό Καρναβάλι. Ο Δήμος Πατρέων πληρώνει και η πόλη κερδίζει. Οι δράσεις της ΚΕΔΗΠ στηρίζονται στα οικονομικά του Δήμου. Ακόμα και τις χρονιές που προηγήθηκαν και υπήρχαν οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Πατρέων έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρηθεί ζωντανός ο θεσμός. Φέτος όπως όλα δείχνουν θα είναι μια χρονιά μεγάλης επισκεψιμότητας για το Καρναβάλι. Τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα. Η πόλη έχει ανέβει σε επίπεδο και η οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα θα είναι μεγαλύτερη από το 2019, την τελευταία χρονιά που έγινε Καρναβάλι», τόνισε. Και πάνω από όλα ευχαρίστησε τον λαό και τη νεολαία της Πάτρας που με τον ενθουσιασμό τους δίνουν αυτό που λέμε «Πατρινό Καρναβάλι».

 Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

 Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή δεν έκρυψε τη συγκίνησή της που μετά την ταλαιπωρία των προηγούμενων χρόνων και τις απαγορεύσεις, το Πατρινό Καρναβάλι φέτος θα γίνει κανονικά.

Η Ήρα Κουρή υπογράμμισε: «Όπως δείχνουν τα στοιχεία ένας σκληρός και δύσκολος κύκλος έκλεισε. Η πανδημία και τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν είχαν σοβαρές και πολυεπίπεδες αρνητικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ιδιαίτερα για την Πάτρα οι συνέπειες ήταν πολλαπλάσιες καθώς μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το Πατρινό Καρναβάλι.

Η κατάργηση των παρελάσεων, η ακύρωση εκδηλώσεων, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στέρησαν από την πόλη μας τη χαρά, την πολιτιστική δημιουργία, την οικονομική ανάταση, την καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Σήμερα λοιπόν, επανερχόμαστε στην καρναβαλική κανονικότητα και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός δυναμικού, ζωντανού και δημιουργικού προγράμματος καρναβαλικών δράσεων.

Στόχος μας, να απλωθούν οι δράσεις σε όλη την πόλη, να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές της, να πλημμυρίσει το ιστορικό κέντρο από μουσικές, χορό, δρώμενα.

Η εικόνα που έχουμε για μεγάλη επισκεψιμότητα μας ικανοποιεί και ταυτόχρονα μας ενεργοποιεί ακόμα πιο πολύ έτσι ώστε η εικόνα της πόλης μας και του Πατρινού Καρναβάλι να είναι αντάξια της μακροχρόνιας ιστορίας του. Οι καρναβαλιστές μας, τα μέλη των πληρωμάτων, ετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς να ξεχυθούν στην πόλη και να τη χρωματίσουν μοναδικά με τις στολές τους, τις κατασκευές τους και το αστείρευτο κέφι τους.

Η πόλη μας έχοντας το προνόμιο της εμπειρίας, της γνώσης, του κεφιού, της αυθεντικότητας, της καρναβαλικής φαντασίας για μια ακόμα φορά θα μετατραπεί στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού γιατί το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει το “Καρναβάλι της Ελλάδας”.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων στην προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ παρουσίασε συνοπτικά δράσεις από το πρόγραμμα και είπε: «Αρχίζουμε δυναμικά. Έχοντας στη φαρέτρα μας τις προ της πανδημίας δράσεις που διατηρούμε, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα και με πολλές νέες εκδηλώσεις παντρεύοντας τον λαϊκό πολιτισμό και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Πατρινών καρναβαλιστών. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι πρότυπο για την Ελλάδα. Είναι αυθεντικό γνήσιο, μοναδικό στην προσωπικότητά του. Τα άλλα Καρναβάλια μας μιμούνται».

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Δημήτρης Δημησιάνος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους όλου του Δήμου που μοχθούν για να έχει το Πατρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι όλης της Ελλάδας τον σεβασμό που το αξίζει εντός και εκτός τοπικών συνόρων. Όπως επισήμανε: «Από προχτές, για πρώτη φορά τόσο νωρίς, ο καρναβαλικός στολισμός ξεκίνησε και ήδη σήμερα έχουμε βάλει σε όλη την πόλη 90 μπάστακες. Και θα προστεθούν και άλλοι από την Κόρινθο έως τα Καμίνια και μέχρι την τελετή έναρξης δεν θα υπάρχει μέρος στην πόλη να μην έχει στολιστεί».

Ο υπεύθυνος του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού

Ο υπεύθυνος του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού Σπύρος Κρότσης αφού είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για αυτόν που είναι υπεύθυνος του ιστορικού παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού, ανέφερε:

«Το Τριώδιο άνοιξε το παιχνίδι άρχισε. Ήδη από εχτές, από την ομάδα του 58ου παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού, έχει σταλεί το πρώτο μήνυμα στα πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Και ήταν πολλοί οι παραλήπτες, πάρα πολλοί.  Με τις εγγραφές να κλείνουν αύριο τις 19 του μηνός, έχουμε ήδη ξεπεράσει τις συμμετοχές του 2022 και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και επιτέλους μπορούμε να παίξουμε ελεύθερα και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε.

Για τέσσερις βδομάδες ας σταματήσει ο χρόνος, ας ζήσουμε τη στιγμή. Γρίφοι, κοντρόλ, πλατεία, κυνήγι, δημιουργία και χορός. Θα κάνουμε την πόλη άνω κάτω, θα συγχρονιστούμε στους ρυθμούς του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Όσα φέρνει ο χρόνος, ήρθε η ώρα σου να τα ξαναζήσεις. Θα πάμε Ευρώπη, αλλά στην Πάτρα όλα γύρω σου θα γυρίζουν και πρέπει να τα βρεις. Πάρε το χρόνο σου γιατί θα ζήσεις μεγάλες στιγμές, θα γίνεις πρωτοσέλιδο. Όμως, όλα στην ώρα τους, όλα για πάρτυ σου, αλλά όχι μόνο. Σάββατο βράδυ πάρτυ στα Σφαγεία για όλους και όποιος προλάβει να κρυφτεί την Κυριακή, γιατί φτου και βγαίνω στην Πλατεία Γεωργίου.

Και αφού τα κάνουμε όλα, σε χρόνο ραδιοφωνικό, ας μην αφήσουμε καμιά στιγμή χαμένη γιατί το σήμερα είναι το χτες του αύριο και η πιο μεγάλη στιγμή είναι πάντα τώρα.

Πήρες το χρόνο σου;

“Τον κόσμο όλο η παρέα μας χωράει”

Μετράμε αντίστροφα για την 21 του Γενάρη!»

Η συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής του ΠΚ 2023

Η συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Έφη Αναλυτή είπε ότι η επταμελής Κριτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των δράσεων του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού και παράλληλα διοργανώνει δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης με μουσικό και χορευτικό περιεχόμενο με στόχο να αποδείξει κι αυτή έμπρακτα ότι το Καρναβάλι δεν ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου και σταμάτησε αλλά συνεχίζει απτόητο μέχρι τη λήξη του. Φέτος η Κριτική Επιτροπή θα διοργανώσει και έναν χορό υπέρ των αδέσποτων ζώων.

Ο υπεύθυνος του 12ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού

 Ο υπεύθυνος του 12ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού Γιάννης Φουτρής  τόνισε πως το παιχνίδι επιστρέφει μετά από αποχή 5 ετών και φέτος φτάνει στη 12η διοργάνωσή του. Ο τίτλος του φετινού παιχνιδιού που ήδη άρχισε την περασμένη Τρίτη και θα ολοκληρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου είναι «  επηρεασμένος από την κλασική ταινία «Ghostbusters». Φέτος η φιλοσοφία άλλαξε αφού μπήκε ιστορία στα φαντάσματα και πρωταγωνιστεί ο παίκτης που παίζει, αλλά και η δομή αφού στόχος είναι να προσεγγιστούν και άλλοι παίκτες εκτός από τους κλασικούς που παίζουν. Όπως υπογράμμισε ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις συμμετοχές του 11ου Παιχνιδιού πριν πέντε χρόνια. Ο Γοάννης Φουτρής ευχαρίστησε θερμά και τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής ομάδας του παιχνιδιού.

 Η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη

Η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού και παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Μαρία Αγουρίδη είπε πως από την Τρίτη το μουσικό άρμα διαλαλεί στους δρόμους το μήνυμα της έναρξης, κάτι που η ίδια με φυσική παρουσία θα κάνει την Παρασκευή και το Σάββατο οργώνοντας με το μουσικό άρμα την πόλη από άκρη σε άκρη. «Το Καρναβάλι είναι αυθεντικό και πηγαίο γιατί βγαίνει από μέσα μας», είπε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε από την καρδιά της καλό Καρναβάλι και ανανέωσε το ραντεβού της με τον κόσμο, αυτή τη φορά εκτός μουσικού άρματος, αλλά στη σκηνή για την τελετή έναρξης, καθώς και σε ένα πλήθος εκδηλώσεων στο δρόμο όπου θα επαναφέρουμε όλοι μας τα χαμόγελα που στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στα πρόσωπά μας.

Ο παρουσιαστής της Τελετής Έναρξης

Ο παρουσιαστής της Τελετής Έναρξης Μάριος Ζαφειρόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα πλούσιο το πρόγραμμα της φετινής τελετής έναρξης, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, λέγοντας πως στη σκηνή θα προσπαθήσει να το αναδείξει. Μετά από τρία χρόνια η τελετή επιστρέφει και ο κόσμος θα την απολαύσει και πιστεύει ότι αυτή η τελετή θα έχει κάτι που θα μείνει και για τα επόμενα χρόνια.

 Η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου είπε ότι από την πρώτη μέρα προετοιμασίας στην ΚΕΔΗΠ χτίζεται το φετινό πρόγραμμα που έχει έμφαση στον καλλιτεχνικό χαρακτήρα που συνδυάζεται με τη λαϊκή του φυσιογνωμία. «Στόχος ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου των εκδηλώσεων εκτός της ξέφρενης διασκέδασης που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο Καρναβάλι. Ωστόσο πρωταρχικός στόχος ήταν να ανακουφίσουμε συναισθηματικά όσους περισσότερους συμπολίτες και επισκέπτες μπορούμε μετά την δοκιμασία των δυο προηγούμενων ετών», υπογράμμισε η Σοφία Χρυσοπούλου. Παρουσίασε μέρος των εκδηλώσεων του προγράμματος που περιλαμβάνει 5 μεγάλες συναυλίες, 4 χορευτικές παραστάσεις, 9 μουσικά προγράμματα, 14 παραστάσεις θεάτρου σκιών, 10 παραστάσεις-δρώμενα στην πόλη, 2 πάρτυ, 15 μέρες παρουσίας των δυο μουσικών αρμάτων. Αναφέρθηκε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι λέγοντας ότι υπάρχουν μόνο 5 δημιουργοί -κατασκευαστές, που ενισχύθηκαν με υπαλληλικό προσωπικό από εικαστικούς, κατασκευαστές κ.α. οι οποίοι ασχολήθηκαν με την επιζωγράφιση και άλλες εργασίες και ανήκουν στη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης τόνισε την όψη που πήρε η πλατεία Τριών Συμμάχων με τους νέους μπάστακες που τοποθετήθηκαν σε σχέδια της εικαστικής δημιουργού Άννα Καρατζά και υλοποιήθηκαν κατασκευαστικά από τους κατασκευαστές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου. Για τη φετινή χρονιά, όπως είπε, ετοιμάζονται 6 νέα καρναβαλικά άρματα, ενώ τοποθετούνται 40 νέοι μπάστακες στην πόλη.

 Σχετικά με την περίπτωση βροχής στην Τελετή Έναρξης

«Η τελετή έναρξης θα γίνει βρέχει χιονίσει, αφού έχει προβλεφτεί ειδικό roof (οροφή) που θα προστατεύει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη βροχή. Η ίδια πρόβλεψη έχει γίνει και για τη συναυλία του Goran Bregovic», είπε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή λύνοντας τις απορίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2023

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Έναρξη του 12ου Παιχνιδιού Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού. Διάρκεια παιχνιδιού: 17/1/2023-23/2/2023, στο site:www.carnivalpatras.gr

10.30 και 18.00 To μουσικό άρμα αναγγέλλει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στο κέντρο και σε συνοικίες

 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10.30 και 18.00 To μουσικό άρμα αναγγέλλει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 σε συνοικίες και στο κέντρο και σε συνοικίες

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10.30 και 18.00 Το μουσικό άρμα και η τελάλισσα αναγγέλλουν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού στο κέντρο και σε συνοικίες

20:00 Εγκαίνια έκθεσης του Γιώργου Μπογδανόπουλου με τίτλο «15 Καρναβαλικά», Διάρκεια έκθεσης: 20-28 Ιανουαρίου, στην γκαλερί «Παλίσσανδρος»

 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 

11:00-12:00 Μουσικό δρώμενο από το σύνολο Κρουστών «Κρούσις» του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων σε διδασκαλία του M. Mankovsky ,στην οδό Ρήγα Φεραίου (έναντι Επιμελητηρίου Αχαΐας)

11:15 Μουσικό δρώμενο, διάρκειας 15’,  από το σύνολο των πνευστών του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων , από το μπαλκόνι του Δημαρχείου

11:30Καρναβαλική μουσική διάρκειας 15΄από την Δημοτική Μπάντα του Πολιτιστικού Οργανισμού ,στην είσοδο του Δημαρχείου

11:00 Θεατρικό δρώμενο από την Χορευτική ομάδα Rising Flames, εμπνευσμένο από το έργο "Φάντασμα της Όπερας" στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» 

12: 00 Παράδοση Καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων, Δημαρχείο Πατρών

21:00 Τελετή επίσημης έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2023: Μικτό θέαμα κίνησης, χορού, εικόνας και ήχου με θέμα την Αναγέννηση σε ιδέα, χορογραφία, καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς χορογράφου Σπύρου Κουβαρά & Συναυλία-πολύχρωμη καλλιτεχνική γιορτή από τον Σωτήρη Ντούβα (ντραμς-ρυθμός), τους Haze band και διεθνείς μουσικούς

Όσα φέρνει ο χρόνος  (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:00-13:00 Καρναβαλικό μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα, στην συμβολή Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Π.Κ.2023)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τικ Τακ ... ήρθε η ώρα σου (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19:00 -21:00 Καρναβαλική εκδήλωση με τίτλο : Καρναβαλικές «παιχνιδοπαρέες» για τα παιδιά του ΚΔΑΠ –Άμπετ Χασμάν στην αίθουσα Καρναβαλιού, στα Παλαιά Σφαγεία με Καρναβαλικό μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα  

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:30 Καρναβαλούπολη στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Παραλίας: Οι x-saltibagos: σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου, τσίρκου. Face painting για παιδιά.   

 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

18:00 -21:00 Μουσικό Άρμα στο Νότιο Διαμέρισμα

 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

18:00 -21:00 Μουσικό Άρμα στο Αρκτικό Διαμέρισμα

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στην κεντρική πλατεία της Αρόη: Οι x-saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου, τσίρκο. Face painting για παιδιά

11:00-13:00 Καρναβαλικό μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα Γεροκωστοπούλου & Ρήγα Φεραίου (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Π.Κ.2023)

 ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 Καρναβαλούπολη στα Παλαιά Σφαγεία: Οι  x- saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου. Face painting για παιδιά και παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο: “Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου" , από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη, σκηνοθεσία –κείμενα Κ. Λαλιώτη

Έναρξη έκθεσης καρναβαλικών γλυπτών της Ελένης Κατωπόδη. Διάρκεια: 5/2/2023-24/2/2023, στην αίθουσα του Καρναβαλιού, στα Παλαιά Σφαγεία

Μεγάλες στιγμές (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

18:00 -21:00 Μουσικό Άρμα στο Ανατολικό Διαμέρισμα

11:30Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο : “Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου" , από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη, σκηνοθεσία –κείμενα Κων. Λαλιώτη

20:30 Εγκαίνια Έκθεσης στολών πληρωμάτων  στην Αγορά Αργύρη

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

18:00 -21:00 Μουσικό Άρμα στον Ψαθόπυργο , Αραχωβίτικα και Άγιο Βασίλειο

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11: 30  Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο : “Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου” από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη , σκηνοθεσία –κείμενα Κων. Λαλιώτη

18:00-21:00 Μουσικό Άρμα στη Μεσσάτιδα

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο: «Καρνάβαλος από κούνια» από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

21:30 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ”-Τιμητικό Αφιέρωμα. Χώρος: Κινηματοθέατρο Πάνθεον

 ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 BUBΒLE PARADE “Ο κήπος των ευχών”. Μετακινούμενη διαδραστική παράσταση με μουσική, χορό και φυσικά εκατομμύρια bubbles  (σαπουνόφουσκες) από την La Petite Marguerite (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλη Γκροζούδης) στο ιστορικό Κέντρο της Πόλης.

11:00-13:30 Καρναβαλοποδηλατάδα με διαδρομή : Αφετηρία πλατεία Υψηλών Αλωνιών, Σισίνη, Δημητρίου Γούναρη,Κορίνθου, Κιλκίς, (αριστερά) ,Κωνσταντινουπόλεως/Μαιζώνος και τερματισμός στο κάτω τμήμα της Πλατείας Γεωργίου Α΄.

11:00-13:00 Μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Π.Κ. 2023)

18:00 -21:00 Μουσικό Άρμα στο Ρίο

20:00 Θεατρική Παράσταση με τίτλο :«Τρωικός Πόλεμος » στον εσωτερικό χώρο καφέ Τουριστικού Δασυλλίου ,από το Θεατρικό εργαστήρι Ενηλίκων Πολυφωνικής

20:00 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ”, Σπονδυλωτή παράσταση «Μώμος 2023». Χώρος: Κινηματοθέατρο Πάνθεον

20:00 Θεατρική Παράσταση Μουσικού Ομίλου Πατρών «ΟΡΦΕΥΣ» με τίτλο «ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ», στο θέατρο Μπάρρυ

Για Party σου (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 Καρναβαλούπολη στο Δημοτικό σχολείο (οδός Σώμερσετ 125)στο Ρίο. Οι ex- saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου. Face painting για παιδιά. Θεατροπαιδαγωγική δράση από το Καλλιτεχνικό Κέντρο «ΕΚΦΡΑΣΙΣ»

19:00 Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Εκτόξευση στη Νεραϊδούπολη» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Πολυφωνικής  χορωδίας Πατρών στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βραχναιϊκων  

20:00 Θεατρική Παράσταση Μουσικού Ομίλου Πατρών « ΟΡΦΕΥΣ » με τίτλο «ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ », στο θέατρο Μπάρρυ 

20:00 Ανάρτηση όλων των υποψηφιοτήτων του 2ου Διαδικτυακού Μώμου και των 10 καλύτερων Σατιρικών 10λεπτων ως ενιαίας σπονδυλωτής παράστασης με μουσικο-θεατρικά ιντερμέδια από τους διοργανωτές , στο www.carnivalpatras.gr 

5-10-15... Φτου και βγαίνω (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

9:00- 12:30 Επίσκεψη Γ΄ ΚΑΠΗ στα Παλαιά  Σφαγεία για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις (κατασκευή καρναβαλικής μάσκας -Καπέλου και VR )

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο : «Καρνάβαλος από κούνια»  από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

19:00 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Σελλά (χώρος έναντι Ι.Ν. Αγίου  Νικολάου) με τίτλο: «Ο Αρλεκίνος και ο Καραγκιόζης στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού» από τον Χρήστο Πατρινό, Σενάριο-Κείμενο: Ειρήνη Μαμάση, Θεατρολόγος, Σκηνικά-Φιγούρες: Ελένη Δαλιέτου-Μαμάση, Ζωγράφος-Σκηνογράφος, Φωτισμός: Χρήστος Πατρινός

18:00 Καρναβαλικό Πάρτι του Α΄ ΚΑΠΗ στον χώρο του (Βοσπόρου 7)

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο « Καρνάβαλος από κούνια» από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

17:30 «Τραγούδια αγάπης και Καρναβαλιού» από την Παιδική (20μελή) χορωδία της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Αντωνοπούλου, τραγούδι: Θεοδώρα Παπαδοπούλου και face painting για παιδιά , στην Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου

18:00 Καρναβαλικό Πάρτι του Γ΄ ΚΑΠΗ στο χώρο τους( Αιδηψού 2 & Αγ. Ιωάννη Πράτσικα) 

17:00- 23:30 Πάρτι των D.J της πόλης στην πλατεία Γεωργίου Α΄  με τίτλο : Patras dj’s Square Carnival Party. Ενώνουν δυνάμεις με σκοπό να απογειώσουν το κέφι της Πόλης. Παράλληλα θα γίνει δράση για την συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΟΔΗΠ

 Τα  κάνω όλα μετά τις ... (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

9:00 Επίσκεψη Α΄ ΚΑΠΗ στα Παλαιά Σφαγεία για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις (Κατασκευή καρναβαλικής μάσκας -Καπέλου και  VR )

10:00 -13:00 Μουσικό Άρμα στο Νότιο Διαμέρισμα (Ζαρουχλεϊκα)

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο «Καρνάβαλος από κούνια» από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

16:00-18:00 Καρναβαλούπολη στην Οβρυά (Πλατεία Ν. Ντεβέ) : Διαδραστικά Καρναβαλικά παιχνίδια, face painting για παιδιά. Εργαστήριο Κατασκευής καρναβαλικών μασκών για παιδιά 

18:00 Καρναβαλικό Πάρτι του Β΄ ΚΑΠΗ στον χώρο του (Καζαντζάκη 21, Αγυιά)

19:00 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (Λαϊκό Στέκι ) με τίτλο «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου» , από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη (σκηνοθεσία –κείμενα Κωνσταντίνου Λαλιώτη)

20:00-22:00 Εγκαίνια Έκθεσης 3D γλυπτών και video mapping installation Καρναβαλικής έμπνευσης με τίτλο : «FUTURA» , στην αίθουσα εκθέσεων Κ4, στα Παλαιά Σφαγεία. Καλλιτεχνικός διευθυντής: Δημήτριος Βάρδας, συνδιοργανωτής : Ευθύμιος Αργυράτος.

Διάρκεια έκθεσης: 15/2/2023-25/2/2023.

Ώρες λειτουργίας: 16/2: 9.00-14.00,

 17/2-24/2: 9.00-14.00 και 17.00-21.00,

25/2: 9.00-15.00

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  – ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

10:00-13:00 Μουσικό Άρμα στο Νότιο Διαμέρισμα (Σχολεία)

10:00-13:00 Μουσικό Άρμα στο Αρκτικό Διαμέρισμα (Σχολεία )

10:00 -14:00 Μουσικά δρώμενα με επιμέλεια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης –Πολιτιστικού  Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

11:00-13:00 Καρναβαλικό μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Π.Κ. 2023)

19:00 Συναυλία Κανταδόροι «Santa Maura» στις σκάλες Γεροκωστοπούλου

19:00 -22:00 Δράσεις Πολιτιστικών Συλλόγων με τίτλο « Του γάμου τα ίσια» στην Άνω Πόλη . Θα  προξενέψουν και θα παντρέψουν την Βασίλισσα του Π.Κ. 2023 μετά οργάνων και κερασμάτων

21:00 Συναυλία με καλλιτεχνικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής στην Πλατεία Γεωργίου Α΄

21:00 Ανακοίνωση Βραβείων-Επαίνων-Διακρίσεων 2ου Διαδικτυακού Μώμου στο site: www.carnivalpatras.gr

Ώρα για ... (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο «Καρνάβαλος από κούνια» από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

18:00-21:00 Μουσικό Άρμα στο Κέντρο της πόλης

19:00 Γιορτή γαλακτομπούρεκου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέρψης Πατρών

20:00 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σχολές χορού στην πλατεία Γεωργίου Α΄ (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Π.Κ. 2023). Θεατροπαιδαγωγική δράση από το Καλλιτεχνικό Κέντρο «ΕΚΦΡΑΣΙΣ»

Σε χρόνο ραδιοφωνικό (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

10.00 -11:00 Baby Rally στην Πλατεία Γεωργίου Α΄

11:00-13:00 Μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Π.Κ. 2023)

11:30 Καρναβαλούπολη στα Υψηλά Αλώνια : Οι x-saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκο. Face painting σε παιδιά. Διαδραστική παράσταση θεάτρου μάσκας και κούκλας με τίτλο «The Loony Circus»  από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ του Νικόλαου  Τόμπρου

13:30 Κοπή «ΣΟΚΟΛΑΤΟΚΑΡΝΑΒΑΛΟΠΙΤΑΣ» από τα σωματεία σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες», στην Αγορά Αργύρη

20:00-21:30 Θεατρική παράσταση -Αριστοφανική σάτιρα-με τίτλο «ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ » στα Παλαιά Σφαγεία, από Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, επιμέλεια –σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου   

 ΚΑΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΑΜΕΝΗ (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 -13:30 Παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών

19:00 -20:00Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου» από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη (σκηνοθεσία –κείμενα Κ. Λαλιώτη)

20:00 Χορός Δημάρχου στην αίθουσα Καρναβαλιού Κ6, στα Παλαιά Σφαγεία. Θα συμμετάσχει η 20μελής παιδική χορωδία της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Αντωνοπούλου, τραγούδι : Θεοδώρα Παπαδοπούλου και η χορευτική ομάδα Rising Flames.  

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα  (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

Το σήμερα είναι το χτες του αύριο (58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)

 ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

9:00 Επίσκεψη Β΄ ΚΑΠΗ στα Παλαιά Σφαγεία για εκπαιδευτικές δράσεις (κατασκευή καρναβαλικής μάσκας -Καπέλου και VR )

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο «Καρνάβαλος από κούνια» από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

18: 00-21:00 Μουσικό Άρμα στο Αρκτικό Διαμέρισμα

19:00 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Δημοτικό Σχολείο Βούντενης με τίτλο: «Ο Αρλεκίνος και ο Καραγκιόζης στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού» από τον Χρήστο Πατρινό, Σενάριο-Κείμενο: Ειρήνη Μαμάση, Θεατρολόγος, Σκηνικά-Φιγούρες: Ελένη Δαλιέτου-Μαμάση, Ζωγράφος-Σκηνογράφος ,Φωτισμός: Χρήστος Πατρινός

 

TΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών, στα Παλαιά Σφαγεία, με τίτλο «Καρνάβαλος από κούνια»  από τον Χρήστο Καλπουζάνη, Βοηθός: Καταραχιάς Μιχάλης, Σκηνικά /φιγούρες: Καταραχιάς Μιχάλης, Καλπουζάνης Χρήστος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Σενάριο: Καλπουζάνης Χρήστος

 

TΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

10:00-13:00 Μουσικό Άρμα στη Μεσσάτιδα (Σαραβάλι)

11:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών, στα Παλαιά Σφαγεία με τίτλο: «Ο Αρλεκίνος και ο Καραγκιόζης στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού» από τον Χρήστο Πατρινό, Σενάριο-Κείμενο: Ειρήνη Μαμάση, Θεατρολόγος, Σκηνικά-Φιγούρες: Ελένη Δαλιέτου-Μαμάση, Ζωγράφος-Σκηνογράφος , Φωτισμός: Χρήστος Πατρινός

18:00-21:00 Μουσικό Άρμα στο Κέντρο της πόλης

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19:00 Περιφερειακή Καρναβαλική Παρέλαση στην Αγυιά

19:00 Περιφερειακή Καρναβαλική Παρέλαση στο Νότιο Διαμέρισμα

19:45Επίδειξη Αθλητικού Σωματείου Πατρών «Ολυμπιονίκης Πατρών» από 25 αθλήτριες, στην Πλατεία Γεωργίου Α΄

20:00 Θεατρικό Δρώμενο με τίτλο «Μια δόση Καρναβάλι ξανά» της Γιούλη Δούβου από το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου Α΄

21:00 Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδία Πατρών στην πλατεία Γεωργίου Α΄  

21:00-23:00Μουσικοχορευτική Παράσταση από την ομάδα  ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου με συμμετοχή 40 μελών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19:00 Παρέλαση Αρμάτων του Δήμου Πατρέων

19:00 Παράσταση του Θεάτρου Δρόμου -Helix Action theatre « Όλα Λευκά». Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά και πνευστά όργανα, ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις,   εντυπωσιακά κοστούμια , ακροβάτες και ζογκλέρ.

21:00-23:00 Μουσικοχορευτική Παράσταση από την ομάδα ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου με συμμετοχή 40 μελών.  

21:30 Συναυλία : Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band,  στην πλατεία Γεωργίου  Α

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00-13:00 Θέατρο δρόμου στο Ιστορικό Κέντρο

12.30 Σοκολατοπόλεμος στο κέντρο της πόλης. Μίνι παρέλαση   συνοδεία των μουσικών αρμάτων.  

19:00 Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

14:00 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2023

21:00 ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

21:30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ με συναυλία από τους 1550 με τίτλο « Πάτρα ζω στον έρωτά σου 2023» και τους ABOVE SUSPICION, στον Μώλο της Αγίου Νικολάου

 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 11:00 Κούλουμα από την Δημοτική Βιβλιοθήκη –Πολιτιστικό Οργανισμό  στην ΠΛΑΖ , ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

19:00 Απονομή βραβείων πληρωμάτων και νικητών αφισών  Π.Κ. 2023 στην αίθουσα Καραγκιόζη (Κ7) στα  Παλαιά Σφαγεία

Το μουσικό Άρμα στις περιοδείες

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr