Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Πάτρα:  Είδαμε ...

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Πάτρα:  Είδαμε τα άρματα και μάθαμε πώς θα αντικατασταθούν τα πυροτεχνήματα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου φέτος είναι εμπνευσμένο από την ανάγκη που είχαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ξεφύγουμε από την κακή ψυχολογία...

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Στην τελική ευθεία για το πρώτο Καρναβάλι χωρίς περιοριστικά μέτρα μπαίνει η Πάτρα. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης ενώ τα άρματα στο καρναβαλικό εργαστήρι είναι έτοιμα για τις παρελάσεις. Η συμμετοχή φέτος αναμένεται να είναι μεγάλη.

Τα άρματα

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, «Από τον Μάρτιο ξεκίνησε ο σχεδιασμός των αρμάτων αλλά και οι επισκευές των παλιών μπαστάκων. Στην πόλη θα αναπτυχθούν περίπου 120 έως 130 μπάστακες, από το Ρίο μέχρι τα Βραχνέικα. Για πρώτη χρονιά φέτος, από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, σε διάφορα σημεία που έχουμε επιλέξει με την Ολυμπία οδό, θα τοποθετηθούν μπάστακες που θα διαφημίζουν το Πατρινό Καρναβάλι.

Για την παρέλαση των μεγάλων υπάρχουν πέντε νέα άρματα ενώ για το καρναβάλι των μικρών έχουμε τρία νέα άρματα . Συνολικά τα άρματα στη μεγάλη παρέλαση θα είναι 14.  Το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου φέτος είναι εμπνευσμένο από την ανάγκη που είχαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ξεφύγουμε από την κακή ψυχολογία. Πρόκειται για μία αναγέννηση, μία αφετηρία όπου βλέπουμε τη ζωή με περισσότερη χαρά και κέφι για δημιουργία. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα φέρνουν λοιπόν το μήνυμα της χαράς, της δημιουργίας. Χωρίς να αποκαλύψω λεπτομέρειες, θα πω ότι ο βασιλιάς είναι ένα μεγάλο παιδί»

Οι συμμετοχές

«Οι αιτήσεις για τα καρναβαλικά γκρουπ λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου. Μέχρι τώρα έχουμε πολλές αιτήσεις. Οι περισσότεροι κάνουν αίτηση την τελευταία μέρα όμως η εικόνα που έχουμε είναι πολύ θετική. Το νούμερο συμμετοχών αλλάζει από στιγμή σε στιγμή» λέει η κα Κουρή.

Η έναρξη και τα βιοδιασπώμενα εφέ

Όπως αναφέρει η κα Κουρή, «Το θέμα είναι η «Αναγέννηση». Θα ξεχωρίσει η καλλιτεχνική δημιουργία εκείνη τη βραδιά. Λόγω του ατυχήματος που είχαμε πριν από χρόνια, δεν θα γίνει ρίψη πυροτεχνημάτων καθώς πλέον απαγορεύεται. Θα γίνει ένα σόου με βιοδιασπώμενα εφέ. Και πάλι θα κοιτάμε τον ουρανό.  Βεγγαλικά θα πέσουν στην τελετή λήξης στο μόλο της Αγίου Νικολάου».

.

 

Τα άρματα στο καρναβαλικό εργαστήρι

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr