Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα - Πτώση Phantom: Σήμερα η κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι

Ανδραβίδα - Πτώση Phantom: Σήμερα η κηδε...

Τελευταία πράξη της τραγωδίας

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του F-4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας.

Ο κυβερνήτης του Φάντομ, που σηκώθηκε από τη βάση της Ανδραβίδας, θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Νευροκόπι Δράμας. Η τελετή θα γίνει στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το «παρών» στην κηδεία θα δώσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Οι τρεις πολιτικοί έδωσαν το παρών και στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους σε όλη την διάρκεια της κηδείας του άτυχοι πιλότου.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο θα παραστεί στην κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα όταν το μοιραίο Phantom έπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι
Στο ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό θα βρεθούν όλοι οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας αλλά και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Το όνειρό του όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται με το εθνόσημο τη χώρα του.

Ο Δήμος Νευροκοπίου με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.Τριημερο Δημοτικό Πένθος .

2.Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

3.Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.

4.Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή.

5. Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

6.Οι σημαίες στον Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστιες .

Όσο αφορά την λειτουργία των σχολείων αρμόδιο να αποφανθεί είναι το Υπουργείο Παιδείας για το λόγο που ζητήθηκε να παραμείνουν κλειστά.

Το ιδιαίτερο αντίο της οικογένειας
Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη,

Σύμφωνα με το έθιμο και επειδή ο Στάθης Τσιτλακίδης δεν πρόλαβε να παντρευτεί είναι σαν καλούν συγγενείς, φίλους και όλη την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό «γάμο» του αγαπημένου τους παιδιού.

Το ζεϊμπέκικο του «Ικάρου»
Η σελίδα του Στάθη στο Facebook έχει γεμίσει μηνύματα αγάπης από τους φίλους του που δεν μπορούν να δεχθούν πως έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, ενώ συγκίνιση προκαλεί ένα βίντεο που ανάρτησε φίλος του και τον δείχνει να χορεύει ζειμπέκικο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις