Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια δράσεων Φιλαναγνωσίας

Πάτρα: Γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια δράσεων...

Του οργανισμού Multicultural Children’s Book Day- U.S., την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα, στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147

Τα 10 χρόνια δράσεων της Φιλαναγνωσίας του οργανισμού Multicultural Children’s Book Day- U.S., γιόρτασαν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα, στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147.

Τα παιδιά παρέα με τους συγγραφείς Άννα Δενδρινού, Παναγιώτα Σμυρλή και τις εικονογράφους Χριστίνα Δημητρακοπούλου και Αναστασία Ντόντη, μίλησαν για τα βιβλία που αγαπούν, αναπτύσσοντας μια ωραία, ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς δημιουργείται ένα βιβλίο και τη χρησιμότητά του. Την εκδήλωση συνόδευσε με την κιθάρα της η μαθήτρια Παρασκευή Στανίτσα.

Στην παρέα προστέθηκαν διαδικτυακά η συγγραφέας Elena Novak από τη Ρωσία και η Maritza Mejia από τη Φλόριντα, συγγραφέας, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού MCBD.

Η πρωτοβουλία για την όμορφη αυτή εκδήλωση ήταν της Αγαθής Ρόδη, συγγραφέως και μέλους του Οργανισμού ενώ ο συντονισμός και οι δράσεις έγιναν από την Όλγα Νικολοπούλου, εικαστικό, υπεύθυνη του Πολύεδρου. Η πολυπολιτισμικότητα του βιβλίου αποτυπώθηκε στις ζωγραφιές των παιδιών στο Πολύεδρο στη γιορτή για την Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού βιβλίου που αξίζει να τονιστεί πως τιμάται και γιορτάζεται διεθνώς το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου.

Πάτρα: Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 το πρωί εκπαιδευτική δράση για παιδιά

Επίσης ένα Εργαστήριο- εκπαιδευτική δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 28/1 το πρωί στο Πολύεδρο με τίτλο «Ένα βιβλίο με τη λέξη βιβλίο σε διάφορες γλώσσες».

Πήγαμε στην αναδρομική έκθεση της Αναστασίας Ντόντη στο iconic νεοκλασικό της Τζουρτζ 2

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 λοιπόν στις Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στις 10:30π.μ.-12:30 στο Πολύεδρο, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την λέξη βιβλίο σε διάφορες γλώσσες όπως book, libro, livre, liber, κ.α. Θα είναι μαζί μας οι εικονογράφοι: Ευτυχία Στυλιανέα, Χριστίνα Δημητρακοπούλου και Αναστασία Ντόντη. Με τη συμμετοχή και τη καθοδήγηση τους θα δημιουργήσει  κάθε παιδί το δικό του μοναδικό πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό βιβλίο, με τη λέξη βιβλίο γραμμένη σε διάφορες γλώσσες και εικονογραφημένη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture