Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Πέτρου Ψωμά στη Γκαλερί του «Πολύεδρου»

Επίσκεψη του Πέτρου Ψωμά στη Γκαλερί του...

Συνάντηση με την Όλγα Νικολοπούλου και τον Κωστή Καπέλα

Στην γκαλερί στον πολυχώρο πολιτισμού "Πολύεδρο" βρέθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων σε πολιτιστικούς χώρους της Πάτρας, συνοδευόμενος από μέλη της Ομάδας Εργασίας #Πολιτισμός της δημοτικής παράταξης.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης: Κατά την επίσκεψη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες Όλγα Νικολοπούλου και Κωστή Καπέλα για θέματα που αφορούν τον ευρύτερο πολιτισμό στην Πάτρα σήμερα καθώς και το αυτοδιοικητικό τοπίο.

Το «Πολύεδρο» λειτουργεί στην Πάτρα εδώ και 42 χρόνια, αποτελώντας τον παλαιότερο εν λειτουργία σχετικό χώρο της πόλης. Στεγάζεται στην οδό Κανακάρη 147 σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1859 και στους διακριτούς του χώρους λειτουργούν παράλληλα αίθουσα τέχνης, βιβλιοπωλείο, εμπορικό κατάστημα και καφενείο στον κήπο. Η αντιπροσωπεία του σπιράλ ξεναγήθηκε στην αίθουσα τέχνης - γκαλερί όπου εκτίθενται μόνιμα και περιοδικά εκθέματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, crafts κ.α. Αυτή την περίοδο στο χώρο φιλοξενείται η ομαδική έκθεση «Εικαστικές προσεγγίσεις», με έργα πολλών πατρινών και μη καλλιτεχνών. Την ημέρα της επίσκεψης στο χώρο διεξαγόταν και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση της «Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας» που συναντιέται εκεί μία φορά το μήνα.

Στην επίσκεψη, από πλευράς σπιράλ, συμμετείχαν η Εύη Μαμίδη, συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Πολιτισμού, και η Άκια Σταμάτη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης. Η συζήτηση με την εικαστικό Όλγα Νικολοπούλου και τον Κωστή Καπέλα, άνθρωπο του πολιτισμού, αφορούσε το σημερινό πολιτιστικό γίγνεσθαι στην Πάτρα και τις κοινές ανησυχίες των δύο πλευρών για την έλλειψη πολιτιστικού οράματος, για το πολιτικό (κομματικό) καπέλωμα των πολιτιστικών θεσμών της Πάτρας από την πλευρά της δημοτικής αρχής και για τις αναξιοποίητες δημοτικές δομές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις