Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμαρχος Πατρέων επισκέφθηκε στις 26/1 το Σχολικό Συγκρότημα στην πλ. Μαρούδα

Ο Δήμαρχος Πατρέων επισκέφθηκε στις 26/1...

Συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων & συζήτησε μαζί τους για τις εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων που θα ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023, μαζί με εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, το Σχολικό Συγκρότημα στην πλ. Μαρούδα, στο οποίο στεγάζονται ως γνωστόν το 4ο και 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Πατρών.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων και συζήτησε μαζί τους για τις εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί προ μηνών όσον αφορά στις σχολικές μονάδες των 5ου ΓΕΛ & 4ου/5ου Γυμνασίου Πατρών που βρίσκονται επί της οδού Μαραγκοπούλου, απέναντι από την πλατεία Μαρούδα, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.868.000 ευρώ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αφορά κυρίως σε παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων (θερμομόνωση), αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης– θέρμανσης, συστημάτων φωτισμού με πιο αποδοτικά, συστήματα ελέγχου κτιρίων κ.α. Απώτερος στόχος είναι η μεγιστοποίηση των οφελών από τις ανωτέρω παρεμβάσεις μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς, η επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στους εσωτερικούς χώρους, καθώς επίσης και σημαντική μείωση των ετήσιων καταναλώσεων σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα με ταυτόχρονη μείωση και των εκπομπών CO2.

Τα σχολικά αυτά συγκροτήματα όπως και άλλα έχουν κριθεί & χαρακτηριστεί ως ενεργοβόρα και με ακατάλληλο φωτισμό.

Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Πατρέων - ΣΕΓΑΣ

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Αυτά είναι τα βραβεία του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας

«Εξοικονομώ - Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Τα ποσά που θα δοθούν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις