Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Τελετή Έναρξης Καρναβαλιού 2023- Πόπη Αλιβιζάτου: Ο βασιλιάς έπεσε σε δυσμένεια

Τελετή Έναρξης Καρναβαλιού 2023- Πόπη Αλ...

Τι αναφέρει στην ανάρτησή της η γνωστή καρναβαλίστρια

Συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι αντιδράσεις στις τάξεις των καρναβαλιστών της Πάτρας για την Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2023, για το θέαμα που παρουσιάστηκε στην πλατεία Γεωργίου και στους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και για το γεγονός οτι φέτος δεν εμφανίστηκε το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία. Όπως επιβεβαιώνει με τη θύμησή της η γνωστή πατρινή καρναβαλίστρια Πόπη Αλιβιζάτου το άρμα του βασιλιά εμφανιζόταν πάντα παραδοσιακά στην πλατεία σε λευκό χρώμα, προτού τελειοποιηθεί από το καρναβαλικό συνεργείο του δήμου, στη διάρκεια της Τελετής Έναρξης σηματοδοτώντας την έναρξη της γιορτής.

Αναλυτικά στην ανάρτησή της η κυρία Αλιβιζάτου αναφέρει:

Τελικά, συνηθιζόταν να έρχεται το άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου στην πλατεία, στην τελετή έναρξης. Η τελευταία φορά, όπως σωστά αναφέρει το the best ήταν το 2015, με πρόεδρο τον Χρυσοβιτσάνο. Μετά, ο βασιλιάς έπεσε σε δυσμένεια. Όμως, αυτές τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον καρναβαλικό οργανισμό και τον βασιλιά καρνάβαλο,, δεν ήθελαν να τις δημοσιοποιήσουν, για να μην δημιουργηθεί άσχημη εντύπωση για την πόλη, στους βασιλοκαρναβαλόφρονες της επικράτειας!

Έτσι, στην ενημερωμένη επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού υπάρχει η αναφορά ότι ένα από τα σταθερά γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε έναρξη καρναβαλιού, είναι ο ερχομός στην πλατεία, του λευκού άρματος του βασιλιά. Μπαίνει λοιπόν ο επισκέπτης από άλλη πόλη που του ήρθε η διάθεση να έρθει στην έναρξη της Πάτρας, διαβάζει τι περιλαμβάνει αυτή, εξιτάρεται παίρνει την οικογένεια και να σου τον στην πλατεία.

Παρακολουθούν ό,τι μπορούν να παρακολουθήσουν και περιμένουν το άρμα του βασιλιά. Πάει 10, πάει 11, πάει 12, πουθενά ο μεγαλειότατος. Ρωτάει αριστερά, ρωτάει δεξιά (αυτή είναι η σωστή σειρά στην Πάτρα), του λένε ότι δεν υπάρχει άρμα και δεν θα έρθει ο βασιλιάς, μαζεύει την οικογενεια και φεύγει σιχτιρίζοντας..... Σίγουρα του χρόνου θα έρθει στην εναρξη με όλη την παρέα του....

Να σημειώσουμε ότι η παρουσία του άρματος του βασιλιά καρνάβαλου είναι κομμάτι της τελετής έναρξης όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του καρναβαλικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται για την τελετή έναρξης, «οι εκδηλώσεις αρχίζουν το πρωί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και κορυφώνονται το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Εκεί είναι στραμμένο και το ενδιαφέρον του κόσμου, όπου μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής εκδήλωσης και την εμφάνιση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου συνοδευόμενου από πλήθος καρναβαλιστών, ο Δήμαρχος Πατρέων κηρύσσει την έναρξη των Εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023