Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πάτρα- Τελετή Έναρξης Καρναβάλι 2023: Απογοητεύτηκαν όσοι περίμεναν να δουν τον Kαρνάβαλο- Γιατί δεν εμφανίστηκε

Πάτρα- Τελετή Έναρξης Καρναβάλι 2023: Απ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η παρουσία του άρματος του βασιλιά καρνάβαλου είναι κομμάτι της τελετής έναρξης όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του καρναβαλικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Ούτε φέτος εμφανίστηκε το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου στην  Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Τελευταία φορά που Πατρινοί θυμούνται άρμα του βασιλιά καρνάβαλου στην έναρξη ήταν το 2015.

Ήταν ένα μεγάλο άρμα το οποίο μάλιστα στην τελετή εμφανίστηκε λευκό καθώς ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν ήταν βαμμένο.

 

Να σημειώσουμε ότι η παρουσία του άρματος του βασιλιά καρνάβαλου είναι κομμάτι της τελετής έναρξης όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του καρναβαλικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται για την τελετή έναρξης, «οι εκδηλώσεις αρχίζουν το πρωί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και κορυφώνονται το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Εκεί είναι στραμμένο και το ενδιαφέρον του κόσμου, όπου μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής εκδήλωσης και την εμφάνιση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου συνοδευόμενου από πλήθος καρναβαλιστών, ο Δήμαρχος Πατρέων κηρύσσει την έναρξη των Εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού» (δείτε εδώ). Ωστόσο αυτή η εμφάνιση δεν έγινε ούτε φέτος.

Όπως θυμάται ο Πέτρος Βρυώνης, ο οποίος υπηρξε επι σειρά δεκαετιών η "ψυχή" του καρναβαλικου συνεργειου, μιλώντας στο thebest.gr, «η παρουσία του άρματος του βασιλιά Καρνάβαλου στην τελετή λήξης ήταν μία συνήθεια που  αρχίσαμε να αποκτάμε από το 2000 περίπου και μετά. Πιο πριν δεν γινόταν και θυμάμαι πως η όλη ιδέα βασιζόταν στο να εμφανιστεί το άρμα λευκό, πριν ολοκληρωθεί, με το εργαστήρι να δουλεύει πυρετωδώς μέχρι να γίνει αυτό».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, «το άρμα του βασιλιά δεν συνηθίζεται να βγαίνει στην έναρξη αλλά την τελευταία Παρασκευή. Έτσι θα γίνει και φέτος. Θα δούμε τον βασιλιά καρνάβαλο ως ένα παιδί που κινείται παίζοντας. Θα εμφανιστεί στην πλατεία Γεωργίου στις 24 Φεβρουαρίου την ημέρα που ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα δώσει τη μεγάλη συναυλία του. Τα άρματα έχουν ολοκληρωθεί». 

 

Ο βασιλιάς καρνάβαλος στην τελετή έναρξης του 2015

Ο βασιλιάς καρνάβαλος στην τελετή έναρξης του 2015

Τελετή Έναρξης - Πατρινό Καρναβάλι 2023: Οι αντιδράσεις στα social media

Η τελετή έναρξης σχολιάστηκε με διάφορους τρόπους και από όσους βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου αλλά και από όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

"Τελετή έναρξης καρναβαλιού. Μια δακτυληθρα έμπνευση αραιωμένη σε ένα κουβά νερό" - "Αποτυχία η έναρξη... Ο κόσμος περίμενε το καλύτερο μετά από τοσα χρόνια απουσίας... Κριμα"- "Έναρξη για γέλια και για κλάματα ....ότι χειρότερο έχω δει, ήταν που ήταν τρεις και ο κούκος στην πλατεία, φύγανε και αυτοί ξενερωμενοι !!" - Για κλάματα.. Τελείωνε κ όλοι ρωτούσαν πότε θα αρχίσει!!!! ήταν μερικά από τα σχόλα στα social media.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023