Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βουλή: Συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Δείτε live

Σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη βάση των «αδιάψευστων αποδείξεων» που, όπως είπε, περιέχει ο φάκελος που έλαβε χθες από τον επικεφαλής τής ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο για την παρακολούθηση ακόμα έξι ατόμων.

Την πρόταση αποδέχτηκε η κυβέρνηση με τη συζήτηση να ξεκινά χθες το απόγευμα.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Πρόταση μομφής σημαίνει… τριήμερη μάχη στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Θεωρούνταν δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα την υπέβαλε, μετά το φάκελο για τις παρακολουθήσεις που του έδωσε χθες ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος και στον οποίο περιέχονταν τα ονόματα εκείνων που παρακολουθούνταν και τα οποία αποκάλυψε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας για να περάσει απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι, αντιθέτως απορρίπτεται.

 Στην τριήμερη συζήτηση θα πάρουν μέρος οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης καθώς και η πλειοψηφία των βουλευτών από τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα υπάρξουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με την ανάστροφη κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτουν στην Βουλή και η διαδικασία κλείνει με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις