Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση- Τα ονόματα που ήταν στον φάκελο Ράμμου-ΒΙΝΤΕΟ

Αλέξης Τσίπρας: Πρόταση μομφής στην κυβέ...

Φτάσαμε στις 10 παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καλωσόρισε την πρόταση δυσπιστιστίας. «Θα τα ακούσετε όλα από εμάς. Το τελευταίο διάστημα σας είχαμε λίγο χάσει είχαμε μια μικρή αφωνία και δεν ήταν από ίωση καταλαβαίνω».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασσούλας στις 18:00 ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

Γεραπετρίτης για πρόταση μομφής: Σας ευγνωμονούμε

 ΝΩΡΙΤΕΡΑ «Φτάσαμε αισίως τον αριθμό ‘’δέκα’’ των υψηλά ιστάμενων προσώπων που επισήμως από την αρμόδια αρχή του κράτους υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ζήτησε από τη ΑΔΑΕ επίσημο έλεγχο για να διαλευκανθεί εάν πράγματι υπήρχαν επισυνδέσεις για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον ΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρο, τον Α/ΓΕΣ Λαλούση, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας κ. Λιακόπουλο, τον πρώην και νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξοπλισμών κ. Λάγιο και κ. Αλεξόπουλο.

«Η απάντηση ήταν έξι στα έξι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

 Η κ. Βλάχου η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες παρακολούθησης των ταγών της εθνικής μας ασφάλειας. Ποιος ο λόγος για να παρακολουθείται ο Χατζηδάκης;

Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; αν ναι γιατί έμειναν στη θέση τους;

 «Οι τύχες βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Κι ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της Δημοκρατίας, από την ηθική της Δημοκρατίας, από τις γραμμές και συντεταγμένες του κράτους δικαίου, που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας.

 Κάνεις και καμιά δεν δικαιούται φαινόμενα που απειλούν την εύρυθμη πολιτειακή λειτουργία, κάνεις και καμιά δε δικαιούται να κλείνουν τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μονάχα κάποιος έγκριτους συνταγματολόγους ή κάποιος ιδιαίτερα ευαίσθητος για τα δημοκρατικά δικαιώματα. αυτό που συμβαίνει αφορά τη ζωή των ανθρώπων, αφορά το κλίμα και τους κανόνες δρα και προοδεύει. Αυτό που συμβαίνει μας αφορά όλους η ελληνική κοινωνία ζει στη δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών.

«Συντονιστής ο πρωθυπουργός για να εκβιάζει»
 Συντονιστής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας αυτός που οργάνωσε το δίκτυο των παρακολουθήσεων προκειμένου να έχει στο χέρι όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους και φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου την στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τους ίδιους να τους έχει στο χέρι να τους εκβιάζει να γνωρίζει τις σκέψεις τους τις επιδιώξεις τους τις αδυναμίες τους. Το δίκτυο αυτό το οργάνωσε όχι τώρα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου και το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό.

«Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς»

Εν πλήρη γνώση του έστησε μία οργουελιανή δυστοπία, με εκατοντάδες θύματα που έλαβαν το κωδικοποιημένο μήνυμα με το παράνομο λογισμικό. Μεταξύ αυτών πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι. Ο Μητσοτάκης διακατέχεται από μία αλαζονεία μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Πίστεψε ότι έγινε ισοβίως και πως κανείς δεν θα τον ελέγξει.

Ο Μητσοτάκης έλεγε συνειδητά ψέματα για έξι μήνες
 Στην αρχή μίλησε για προϊόντα μυθοπλασίας και μύθους του Αισώπου, επιστράτευσε την σπίλωση και την δολοφονία χαρακτήρων, ύστερα κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων υποχρεώθηκε να παραδεχτεί υποκλοπές με χαρακτηριστική αυτή του κυρίου Ανδρουλάκη, την οποία όμως υποβαθμίζεται σε παρατυπία. Και στο τέλος ο ίδιος ο πρωθυπουργός έριξε όλο το βάρος της εξουσίας του που το εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός προκειμένου να συσκοτίσει το σκάνδαλο. Και το δράμα των υποκλοπών συνοδεύτηκε από την κωμωδία της εξεταστικής.

Επί έξι μήνες λέει ψέματα. Συνειδητά ψέματα. Ότι δε γνώριζε και ότι δεν έγιναν παρακολούθησης. Διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο. Ψέματα είπε και στην τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή.

Προτίμησε να ταπεινωθεί στο Κοινοβούλιο αντί να απαντήσει
 Σε ένα ερώτημα δεν απάντησε έληξε την συνεδρίαση πριν την ώρα της για να μην απαντήσει και το έβαλε στα πόδια. Προτίμησε να ταπεινωθεί μέσα στο κοινοβούλιο αντί να απαντήσει. Του έθεσα με επιμονή το ερώτημα κύριε πρωθυπουργέ αν αποδειχθεί ότι τελικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό κύριε Χατζηδάκη ή τον κύριο Φλώρο παρά τα όσα μας λέτε εσείς τότε θα παραιτηθείτε. Αντί να μου απαντήσει ευθέως πως δεν υπάρχουν παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ναι θα παραιτηθώ αν αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο επέλεξε να το βάλει στα πόδια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή καθώς ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να μιλήσει με «ονόματα» για τις παρακολουθήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών Μανωλάκου και Πάτση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Άλλωστε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος έδωσε στον κύριο Τσίπρα τον φάκελο με τα αποτελέσματα των ερευνών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στους παρόχους τηλεπικοινωνιών που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες. Πιθανότατα θα δώσει στο κοινοβουλευτικό σώμα έξι ονόματα, στα οποία αναμένεται να περιλαμβάνεται εκείνο το υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση, του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Μαξίμου Αλέξανδρου Διακόπουλου και ακόμα 2 υψηλόβαθμων στελεχών του στρατού.

 Αμέσως μετά ο κύριος Τσίπρας κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει, δεν αποκλείεται, η κυβερνητική πλειοψηφία να την μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης, η συζήτηση της οποίας θα ξεκινήσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις