Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μια κηλίδα αίματος οδήγησε στις συλλήψεις των αντεξουσιαστών

Πάτρα: Μια κηλίδα αίματος οδήγησε στις σ...

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στην εξάρθρωση της ομάδας

Από µια κηλίδα αίµατος που βρέθηκε στις σπασµένες βιτρίνες καταστηµάτων της οδού Μαιζώνος στην επεισοδιακή πορεία µνήµης του Παύλου Φύσσα το 2017 στην Πάτρα, «προδόθηκε» ο ένας εκ των δύο νεαρών που κατηγορούνται για τη διάπραξη των επτά ληστειών σε τράπεζες, υποκαταστήµατα των ΕΛΤΑ και σε σούπερ µάρκετ στην Πάτρα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε το DNA του συγκεκριµένου ατόµου µε αυτό που βρέθηκε στο υποκατάστηµα των ΕΛΤΑ στα Βραχναίικα, τρία χρόνια µετά, οπότε και έγινε στόχος ληστείας.

Υλικό από τις κάµερες, τα δύο όπλα, οι περούκες και τα στοιχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνοµικούς της Ασφάλειας Πατρών στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της πόλης, άνοιξαν το δρόµο για να εξιχνιαστούν και οι άλλες ληστείες και να αποκαλυφθεί η δράση των επτά συλληφθέντων, ορισµένοι εξ αυτών– σύµφωνα µε αστυνοµικούς κύκλους – φέρεται να ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα του αντεξουσιαστικού χώρου» στην Πάτρα.

Ανάµεσα στους επτά συλληφθέντες είναι και ο γιος καταδικασθέντος µέλους της τροµοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέµβρη». Ο νεαρός διέµενε τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα και εργαζόταν σε κατάστηµα εστίασης, σε συνοικία της πόλης.

Στο μικροσκόπιο οι ιδιόχειρες σημειώσεις

Στο µικροσκόπιο των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. µπαίνουν οι ιδιόχειρες σηµειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων στην Πάτρα, οι οποίοι κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή εκρηκτικών υλών, κ.ά. Σύµφωνα µε πληροφορίες, αυτές οι σηµειώσεις αναφέρονται σε επιθέσεις χρησιµοποιώντας συντοµογραφίες και κωδικούς σχετικά µε τον τρόπο δράσης τους και πλέον ερευνάται εάν πρόκειται για τις ληστείες που έχουν πραγµατοποιήσει ή προετοίµαζαν κάτι άλλο πιο µεγάλο.

Στις έρευνες η αντιτρομοκρατική

 Παράλληλα η Αντιτροµοκρατική συνεχίζει να ενηµερώνεται για την πορεία των ερευνών, ενώ στο µικροσκόπιο των Αρχών έχουν µπει και τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες οι περισσότεροι ήταν φοιτητές στην Πάτρα (µε καταγωγή τέσσερις από το Αγρίνιο, δύο από την Αθήνα και ένας από την περιοχή της Πρέβεζας), ενώ η νεαρή είναι συγγενής ενός εκ των κατηγορουµένων. Σύµφωνα µε πληροφορίες, φέρεται να έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές για διάφορα αδικήµατα κατά το παρελθόν.

 

Συγχαρητήρια Θεοδωρικάκου στην ΕΛ.ΑΣ.:

Σηµαντική επιτυχία της Αστυνοµίας χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τη σύλληψη επτά ατόµων µεταξύ των οποίων και ο γιος καταδικασµένου µέλους της τροµοκρατικής οργάνωσης 17Ν στην Πάτρα. «Θέλω να συγχαρώ τη Γενική Αστυνοµική ∆ιεύθυνση της ∆υτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τη ∆ιεύθυνση Ασφαλείας της Πάτρας για την πολύ σηµαντική επιτυχία», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στα δικαστήρια οι επτά συλληφθέντες

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ στο ∆ικαστικό Μέγαρο, µε την Αστυνοµία να έχει λάβει αυξηµένα µέτρα, και στην αρµόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συµµετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Σε βάρος τους σχηµατίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληµατική οργάνωση, τα µέλη της οποίας έχουν οργανωθεί για κατ’ επάγγελµα και κατ’ εξακολούθηση τέλεση ληστειών και διακεκριµένων περιπτώσεων κλοπών, την παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών καθώς και για παράβαση των νοµοθεσιών για την παράνοµη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για τα ναρκωτικά, για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήµατα».

ΕΛ.ΑΣ.: Λήστευαν, καλλιεργούσαν και πωλούσαν κάνναβη

Για εξάρθρωση της εγκληµατικής οργάνωσης τα µέλη της οποίας, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη επτά ένοπλων ληστειών, δέκα κλοπών µοτοσικλετών, καθώς και στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα έκανε λόγο σε επίσηµη ανακοίνωσή της χθες η ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής: «Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών εξαρθρώθηκε εγκληµατική οργάνωση, τα µέλη της οποίας, διέπρατταν κλοπές µοτοσικλετών και ένοπλες ληστείες, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα. Σε οργανωµένη αστυνοµική επιχείρηση που πραγµατοποιήθηκε πρωινές ώρες προχθές συνελήφθησαν επτά ηµεδαποί, µέλη της οργάνωσης και αναζητείτο ένας ακόµη συνεργός τους».

Από το 2020 η δράση της ομάδας

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σύµφωνα µε την ΕΛ.ΑΣ., «τα µέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από το 2020, ενώθηκαν µε σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήµατα τραπεζών ΕΛ.ΤΑ. και σουπερµάρκετ καθώς και κλοπών δίκυκλων οχηµάτων, στην περιοχή της Πάτρας. Για να πετύχουν το σκοπό τους προηγουµένως, είχαν προµηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυµασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώµατός τους (όπως µπουφάν, περούκες, ιατρικές µάσκες, γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.ά.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή µοτοσικλετών, τις οποίες χρησιµοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών. Παράλληλα, για να µεγιστοποιήσουν το παράνοµο περιουσιακό τους όφελος, µέλη της οργάνωσης, είχαν διαµορφώσει σε οικίες όπου διέµεναν, κατάλληλους χώρους µε υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας».

*Με στοιχεία από εφημερίδα Γνώμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφιακή φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ. ευρώ από e-shops - "Λαβράκια" και στην Πάτρα

Κορωνοϊός-Πάτρα: Εκρηκτική αύξηση... 280% στο ιικό φορτίο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις