Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος στις 17 και 18/1/2023

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Αθ...

Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 18/1/2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου στην πλατεία Μαρούδα

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κρήνης Πατρών με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Μέγα, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 18 Ιανουαρίου ενώ στις 2 Μαΐου κάθε χρόνο η Ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία τιμά την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου.

Ο Άγιος Αθανάσιος υπήρξε εξέχουσα μορφή της Χριστιανισμού, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού.

Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην πλατεία Μαρούδα Πατρών που ήταν γεμάτος από πιστούς και ανήκει στην ενορία του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στις ομιλίες του τόνισε ότι τιμάμε τον Μέγα Αθανάσιο για τον ένθεο ζήλο του, να μην νοθευτεί η Αγία Πίστη από τους αιρετικούς και για την ενάρετη και αγία ζωή του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν και να διαφυλάξουν ως πολύτιμο μαργαρίτη την Αγία Ορθόδοξο Πίστη και να τη μεταδώσουμε στα παιδιά μας που είναι το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας μας.

Τέλος, ο κ. Χρύσανθος μετέφερε τις εγκάρδιες, πατρικές ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

Να προσθέσουμε πως Σσα καθ’ ημάς, ο Άγιος Αθανάσιος είναι πολιούχος Άγιος του Διδυμοτείχου, της Ιστιαίας, της Αμφιλοχίας στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία, της Αμαλιάδας στη γειτονική Ηλεία, των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, του Χρυσού Σερρών, της Κυπαρισσίας, του Αδένδρου Θεσσαλονίκης, της Κύμης και της Παιανίας. Τόσο στις 18 Ιανουαρίου όσο και στις 2 Μαΐου γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Αθανάσιος και Αθανασία.

Ο Άγιος Αθανάσιος όπως γράφει το www.sansimera.gr, είναι γνωστός και με το λαϊκό όνομα «Μαηθανάσης» ή «Μαηθανασάκος», αναλόγως του μεγέθους των ναών που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του και γιορτάζουν στις 2 Μαΐου.

Ο Αθανάσιος είχε γεννηθεί το 295 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια από γονείς χριστιανούς. Διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας επί 46 έτη, 16 από τα οποία τα πέρασε στην εξορία, πότε στη Δύση (Ρώμη, Ακηλυία, Νύσσα κλπ) και πότε στην έρημο. Κοιμήθηκε στις 2 Μαΐου του 373, σε ηλικία 78 ετών.

Στο Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας λειτούργησε την Κυριακή μετά τα Φώτα ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Γορτύνιοι Πάτρας έκοψαν την πίτα τους- Φωτό

Οι φωτ. είναι από το μπλογκ της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις