Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο Ελληνικό φιλμ "Πίσω από τις Θημωνιές" - Κάνει πρεμιέρα στις 19/1

Με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο Ελληνικό...

Το αναμένουμε για προβολή και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε - Παίζουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Πασχάλης Τσαρούχας

H Ελληνικής παραγωγής δραματική ταινία με τίτλο «Πίσω από τις Θημωνιές» που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ασημίνας Προέδρου κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη 19/1/2023 σε διανομή της Tanweer και την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα. Το φιλμ είχε πρωτοπαιχθεί στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Η 2ωρη αυτή ταινία όπως διαβάσαμε, διαδραματίζεται το έτος 2015, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου συγκεντρώνεται ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με στόχο να διαφύγουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η ταλαντούχα Ασημίνα Προέδρου υπογράφει και το σενάριο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για βραβευμένο, φρέσκο κοινωνικό ρεαλισμό από την Ασημίνα Προέδρου. Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture