Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Μπορεί μία νύχτα να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Μπορεί μία νύχτ...

Από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, υπερασπίστηκε το φράχτη στον Έβρο και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Αν. Μακεδονίας- Θράκης

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα”,σχολίασε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι: “Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα”.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων, δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας. Εξέφρασε όμως την άποψη ότι η Τουρκία έτσι “βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση” και τόνισε: “Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία.”.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι: “Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο.”

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, η διακήρυξη για την οποία υπεγράφη χθες.

Υπενθύμισε τη “μαζική προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων” από την Τουρκία το 2020, εκτιμώντας ότι: “Η εμπειρία εκείνη ήταν και ένα παράλληλο μήνυμα σε όσους αντιτάχθηκαν στον αμυντικό φράκτη που σε λίγο θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου. Είναι οι ίδιοι που άλλοτε δεν διέκριναν θαλάσσια σύνορα και δεν δίσταζαν να συκοφαντούν την ίδια τους τη χώρα ακόμα και με ψεύτικες κατηγορίες για δήθεν νεκρά παιδιά.”

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε: “Αναλογίζομαι πώς θα ήμασταν σήμερα εάν εκείνοι χειρίζονταν μία τέτοια υβριδική επίθεση. Αν και σήμερα επιμένουν στα ανοιχτά σύνορα με τους μετανάστες να έρχονται και μετά να εξαφανίζονται όπως έλεγε τότε η αρμόδια υπουργός τους. Αναρωτιέμαι αν στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται το αρχικό τους αίτημα να μην κατασκευαστεί ο φράχτης στον Έβρο.”

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις