Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός του

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στο παρεκκλήσι...

«Κλειδώνει» η βασιλική λίστα για την κηδεία

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου θα τελεστεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνουμε τις Αρχές να αναμένουν την τελική λίστα με τα ονόματα των «γαλαζοαίματων» που θα φτάσουν στη χώρα μας για την κηδεία.

 Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Έτσι οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να μεταβούν για αυτές τις ώρες στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

 

Ποιοι επίσημοι θα έρθουν στην Ελλάδα
 

Σύμφωνα με το Open, οι πληροφορίες για μεγάλο αριθμό επισήμων από το εξωτερικό αλλάζουν τα δεδομένα στην Αστυνομία. Μάλιστα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών θα ξεκινήσουν να φτάνουν στην Ελλάδα από την Παρασκευή, καθώς θα πραγματοποιηθεί η άφιξη των κορών των κορών της μητέρας του βασιλιά της Ισπανίας, Σοφίας, ενώ ήδη έχει δηλώσει ότι την Κυριακή στη χώρα μας θα βρίσκεται ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται επίσης ότι με επίσημη ανακοίνωσή του το παλάτι της Δανίαςδήλωσε ότι στη χώρα μας θα έρθει η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

1.500 αστυνομικοί και αυξημένα μέτρα
 

Σε κάθε περίπτωση τα ονόματα των επισήμων αποτελούν πονοκέφαλο για την ΕΛΑΣ, καθώς είναι σαφές ότι θα έρθουν εκπρόσωποι όλων των βασιλικώνοικογενειών και σίγουρο θεωρείται ότι θα έρθουν και βασιλείς που εκπροσωπούν τις χώρες τους. Σημειώνεται ότι τα μέτρα είναι διαφορετικά και πιο αυστηρά για έναν βασιλιά που εκπροσωπεί τη χώρα του και είναι αρχηγός κράτους.

 Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επισκεπτών. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 1.500 αστυνομικοί.

 Επιπλέον σημειώνεται ότι ενώ η Μητρόπολη Αθηνών είναι ένας χώρος δοκιμασμένος από την Αστυνομία, αντιθέτως το Τατόι είναι αυτό που προβληματίζει τις Αρχές, καθώς δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος και ενδέχεται να αλλάξει το επιχειρησιακό σχέδιο αναλόγως τους επισήμους που θα φτάσουν στο σημείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις