Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι «έκλεισαν» το μάτι στους φιλοβασιλικούς

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι «έκλει...

Από τη γαλάζια πτέρυγα

Το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου μπορεί να είναι στραμμένο προς τον κεντρώο χώρο και να επιχείρησε να μην «τσαλακωθεί» το κεντρώο προφίλ του Πρωθυπουργού με τη λήψη απόφασης να ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με τιμές αρχηγού κράτους, όμως κάποια στελέχη «κλείνουν το μάτι» και προς το φιλοβασιλικό ακροατήριο.

Στο δρόμο προς τις εκλογές προφανώς και το θέμα της στήριξης των βασιλόφρονων ψηφοφόρων λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τόνισε πως είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. “Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό. Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων. Ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος έχει υπάρξει αξιωματικός, ολυμπιονίκης και βασιλιάς σε νόμιμο πολίτευμα”, δήλωσε.

Ανάρτηση και από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, όπως και από τον υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξη του στο «Παραπολιτικά 90,1» αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον τέως Βασιλιά σε σχέση με τις αξιώσεις του στο θέμα της βασιλικής περιουσίας. «Συγγνώμη, άμα σου πάρουν τα σπίτια εσένα, δεν θα πας στο δικαστήριο;» τόνισε.

Επιπλέον συναγερμό σήμανε η πίεση από την πτέρυγα… δεξιά της δεξιάς, από τους κ.κ. Μπογδάνο, Τζήμερο και Κρανιδιώτη, καθώς εγκαλούν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο τέως Βασιλιάς δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, στοχεύοντας ακριβώς στο φιλοβασιλικό ακροατήριο.

Ερωτηματικά υπάρχουν για το αν και ποιοι θα δώσουν το παρόν στην Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, της οποίας ο τέως Βασιλιάς ήταν νονός θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραστεί, ενώ σημειώνεται ότι κάποιοι υπουργοί όπως ο Α. Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν θα δώσει το «παρών».

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις